Вінничани відзначають ювілейний День народження рідного міста - фоторепортаж

Тисячі містян та гостей не лише з України, а й з-за кордону, прийшли в центр міста, щоб відзначити ювілей Вінниці. Люди фотографуються біля велетенського герба, ще більшого іменинного торту, композицій з живих квітів та інших фотозонах. Записують у велетенську книгу побажання рідному місту. Поціновувачі класики насолоджуються виступами симфонічних оркестрів на майдані Незалежності. 

Оскільки День міста - це родинне свято, є чимало розваг саме для малечі: батути, каруселі, майстер-класи, інтерактиви тощо. Звучать гучні оплески глядачів на локації, де виступають гості з міста-побратима Кельце. По вулиці Соборній дефілюють красуні у весільному та вечірньому одязі, тут можна навчитись робити святковий макіяж, зачіски, весільні букети. 

У Центральному парку на Vinnytsia FoodFest справжній аншлаг. Люди знайомляться з незвичними смаками, наприклад, смаженим морозивом, пробують приготувати за наставництвом професійних кухарів рибний паштет зі скату. Поблизу – на майдані біля Літнього театру, проходить свято урожаю, куди привезли дідухи та обрядові хліби з усіх районів області.

Представники Центру історії Вінниці розповідають вінничанам про символіку міста та демонструють символічний ключ від Вінниці, клейноди міського голови тощо. Багато людей зібралось у Таборі городових козаків, де бажаючі стріляють з мушкетів, беруть участь у боях на шаблях, майстер-класах із лиття куль. 

День народження міста продовжується. О 19:00 на площі Стуса розпочнеться вечірня концертна програма, де виступатимуть MELOVIN, KOZAK SYSTEM та Наталія Могилевська. Завершиться концерт яскравим вогняним шоу.



Переглядів: 3509
Поширень: 5

Останні новини