У Вінниці в прокаті з’явиться фільм-призер Венеційського кінофестивалю про мешканців Донбасу

Фільм-призер Венеційського кінофестивалю – "Погані дороги"Вийде в прокат першого квітня. Стрічка від режисерки Наталки Ворожбит, авторки серіалу "Спіймати Кайдаша" та сценаристки фільму "Кіборги". У фільмі покажуть п'ять окремих новел про мешканців Донбасу, чиє життя проходить по обидві сторони від лінії розмежування.   

Як зазначають у пресслужбі Держкіно, п’ять розбитих доріг – п’ять історій про любов, ненависть, довіру, зраду і порушення особистих кордонів на фоні порушення кордонів державних. Сценарій створено на основі документальних історій, зібраних авторкою на Сході України під час роботи над фільмом "Кіборги". 

“Світова прем'єра драми "Погані дороги" відбулася у програмі "Тиждень критики" Венеційського кінофестивалю в 2020 році, де вона була відзначена другою за престижністю нагородою – премією Circolo del Cinema di Verona як "Найбільш інноваційна стрічка в конкурсі", – йдеться у повідомленні.  

 Українська прем'єра фільму пройшла на фестивалі "Київський тиждень критики" у програмі "Фокус: Україна-Франція". Також режисерка здобула Національну премію кінокритиків "Кіноколо" у категорії "Відкриття року", актор Юрій Кулініч відзначений премією за найкращу чоловічу роль, а актриса Оксана Черкашина отримала премію "Кіноколо" як виконавиця найкращої жіночої ролі. 


Теги: кіно

Переглядів: 2107
Поширень: 3

Останні новини