На черговій сесії міської ради затвердили Стратегію розвитку громади до 2030 року «Вінниця 3.0»

Сьогодні на засіданні Вінницької міської ради було розглянуте і підртимане питання «Про затвердження Стратегії розвитку Вінницької міської територіальної громади до 2030 року – Стратегія 3.0.». 
 
Стратегія –  це головний документ громади. Партія "Українська Стратегія Гройсмана" була ініціаторм впровадження такого документу.
Минулого року міська влада звітувала за Стратегію «Вінниця 2020» і місто 10 річну стратегію за 7 років виконала більше 80%. 

 
“Завдяки стратегії 3.0 ми не тільки об‘єднуємо зусилля для сталого розвитку громади а й формуємо новий сучасний імідж Вінниці.”, - зазначив Міський голова. 
 
 


У 2019 було ухвалено концепцію інтегрованого розвитку міста Вінниці до 2030 року, цей документ став базою для створення Стратегії Вінниця 3.0, з урахуванням приєднаних територій Великої Вінниці.  
 
 

“Стратегія 3.0 це спільне бачення мешканців команди органів міського самоврядування, громадськості, бізнесу, фахівців різних галузей, молоді, жителів приєднаних територій, усіх вінничан які вболівають за майбутнє своєї громади і вже на етапі розробки документів громада проявила згуртованість, коли ми його обговорювали і фінально затверджували для представлення сьогодні до вашої уваги.” 
 
 


Основні виклики Стратегії: 
-об‘єднання та утворення територіальної громади; 
-зміни клімату та адаптація до них; 
-пандемія COVID-19. 
 
 

 

Ключові принципи стратегії: 
Кожен вінничанин важливий: врахування інтересів та потреб та створення можливостей для всіх мешканців міста Вінниці.  
 
Прозорість та нульова терпимість до корупції: міська влада є відкритою та прозорою а громадськість якісно проінформована про діяльність місцевих органів влади  
 
Враховує баланс інтересів нинішнього та наступного поколінь. Залишити лише позитивні економічні екологічні та соціальні наслідки 
 
Залученість і співпраця: у процесі прийнятті рішень мешканці використовують інструменти демократії участі.  
 

 
Пріоритет 1 

Підвищення ефективності та доступності муніципальних послуг, якості муніципального управління, посилення громадської участі у прийнятті рішень.  
 
Пріоритет 2  

Підвищення якості та розширення спектру доступних муніципальних послуг для всіх мешканців громади, незалежно від місця проживання. 
 
Пріоритет 3 
 
Сучасна інфраструктура для життя, ведення бізнесу, туризму, співпраці із зовнішнім світом.  
 
Пріоритет 4 
 
Розвиток сучасної економіки, націленої на зростання конкурентоспроможного бізнесу, створення якісних високооплачуваних робочих місць, зменшення негативного впливу бізнесу на навколишнє середовище.  
 
Пріоритет 5 
Формування зелених коридорів, блакитної інфраструктури та компактних і доступних просторів, територіальна інтеграція Великої Вінниці. 
 
Пріоритет 6  
Перетворення Вінниці у сучасний, динамічний культурно-діловий центр.  

Міський голова зазначив, що це гнучкий план руху вперед і водночас послідовний у реалізації. 
 
«Важливо що в нове десятиліття ми входимо з новою стратегією і цей документ розроблений в діалозі з громадою реалізація стратегії успішна в тій громаді мешканці якої щиро вболівають за її майбутнє відчувають свою причетність до змін, і самі стають драйверами позитивних зрушень.».



Переглядів: 2442
Поширень: 0

Останні новини