"Головне наше завдання: нормально пройти чергову хвилю епідемії та зберегти здоров’я людей", - мер Моргунов

Муніципальна антикризова програма «Вінничани важливі» торік довела свою ефективність. Депутати міської ради підтримали продовження її дії та поширення на всій території нової міської громади. 

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив міський голова Сергій Моргунов. 

Пріоритетні блоки програми залишились незмінні: соціальний захист, медицина, економіка.

Яку допомогу вони передбачають?

Сфера соцзахисту:

майже 11 тисяч вінничан отримуватимуть муніципальні доплати – це допомога з міського бюджету мешканцям громади, у яких пенсія чи державна виплата менша за 2000 грн.


Медична частина:

медичні працівники, які надають допомогу хворим на COVID-19, і надалі матимуть додаткову муніципальну надбавку до зарплати;  у міських ковідних лікарнях підтримуватиметься незнижуваний тримісячний запас медикаментів, засобів захисту, дезінфекторів та антисептиків. 


Економічний блок:

 підприємці, які не працювали через локдаун, не сплачуватимуть за оренду комунального майна та по земельних сервітутах за січень;    платники єдиного податку І групи звільняються від платежів на січень – травень 2021 року; додаткові муніципальні компенсації надаються підприємцям, які створюють нові робочі місця або беруть кредити на розвиток діяльності. 

Головне наше завдання: нормально пройти чергову хвилю епідемії та зберегти здоров’я людей. І дуже важливо, коли у нашій громаді є взаємопідтримка, - зазначив мер. 


Теги: Вінниця

Переглядів: 1762
Поширень: 0

Останні новини