У Вінниці на 500 осіб зросла смертність, у порівнянні з минулим роком

На жаль, з початку року зросла смертність - 1462 смерті, що на 500 осіб більше, ніж за аналогічний період минулого року.
Від початку року в обласному центрі народилося 964 дитини, уклали 607 шлюбів, а розлучень зареєстрували лише 82. Щодо імен, то поряд з традиційними, були і досить рідкісні імена, якими вінничани назвали своїх дітей. Про це повідомляє начальниця Вінницького міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Юлія Романенко. 


"Найпопулярніші імена для хлопчиків - це Артем, Денис, Владислав, для дівчаток - це Анна, Софія, Анастасія. Батьки обирали і рідкісні імена - це Леонард, Емануїл, Герман, Аврора, Тереза, Аполінарія, Агата", - зауважила Юлія Романенко.

Також, за словами Юлії Романенко, до Вінницького міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану з початку року надійшла 61 заява про зміну імені.
"Зміна імені дозволяється для всіх громадян України з 16 років, за згодою батьків з 14 років можна змінити. Змінювали своє ім'я вінничани з 14 років і навіть пенсійного віку. Причини у всіх різні: хтось, наприклад, хоче повернутися на дівоче прізвище", - додала Юлія Романенко.

Нагадаємо, з 1 січня цього року українці можуть змінювати також "по батькові" на власний розсуд. Так, відповідно до статті 295 Цивільного кодексу України, "фізична особа, яка досягла 16 років, має право на власний розсуд змінити своє прізвище, власне ім’я, або по батькові". 



Переглядів: 2788
Поширень: 0

Останні новини