Вінницький військово-медичний клінічний центр може стати Найкращим закладом охорони здоров’я України 

Вінницький військово-медичний клінічний центр став одним із кандидатів на отримання звання "Найкращий заклад охорони здоров’я". Це стало відомо за результатами засідання Регіональної ради Ордену святого Пантелеймона з відбору кандидатів. Усього було подано 35 заявок, що в два з половиною рази більше, ніж було минулого року. Про це повідомив в ефірі радіо "Місто над Бугом" голова Регіональної ради Вінницької області, військовий хірург, заслужений лікарі України Андрій Верба.  

Основним гаслом Відзнаки святого Пантелеймона є духовність, милосердя і професіоналізм. За результатами таємного голосування Регіональної ради були обрані претенденти на здобуття "Медичного Оскара", саме так ще називають "Ордена святого Пантелеймона" у таких номінаціях: "Найкращий лікар", "Найкращий медичний працівник", "Новатор охорони здоров’я", "Взірець служіння суспільству", "За досягнення в міжнародному співробітництві в охороні здоров’я", "Найкращий управлінець в галузі охорони здоров’я" та "Найкращий заклад охорони здоров’я". 

Нацрада визначить найкращих кандидатів та рекомендує їх Поважній раді, яка і обере лауреатів Відзнаки. Урочиста церемонія нагородження відбудеться 9 серпня — у День святого великомученика і цілителя Пантелеймона. До однойменних ордена та медалі переможці отримають грошову винагороду. 

"У минулому році переможець отримав орден Святого Пантелеймона та 50 тисяч гривень, а ті, хто увійшли у фінал, 5 тисяч гривень. У цьому році високоповажна Рада опрацьовує можливість переможцям стажуватися в закордонних клініках, а кращий заклад охорони здоров'я буде мати нагоду заключити договір про співпрацю з однією з провідних клінік світу", - зауважив Андрій Верба. 
 

Довідка:

Військово-медичний клінічний центр Центрального регіону (ВМКЦ ЦР) — військово-медичний заклад (шпиталь) у місті Вінниця. Це одна з провідних установ охорони здоров'я Міністерства оборони України. Є багатопрофільним клінічним, лікувально-діагностичним та науковим центром в якому лікуються військовослужбовці, ветерани Збройних Сил, та всі охочі цивільні пацієнти. 

ВМКЦ Цетрального регіону координує і забезпечує надання медичної допомоги військовослужбовцям в шістьох областях України (Вінницькій, Хмельницькій, Черкаській, Житомирській, Кіровоградській, частково Київській). 



Переглядів: 3222
Поширень: 1

Останні новини