Гран-прі та 1 місце привезли вінницькі домристки із Всеукраїнського фестивалю 

Учениці вінницької дитячої школи №2 взяли участь у XXVI Всеукраїнському фестиваліі-конкурсі виконавців на народних музичних інструментах. Світлана Піскова отримала Гран-прі, а Катерина Кравчук – диплом I ступеня. Викладачка обох дівчат – Валентина Піскова. Концертмейстер Світлани – Світлана Ліпська, а Катерини – Інна Сергеєва. 

Обидві дівчинки грають на народному музичному інструменті  домрі. 

«Гра на музичних інструментах добре впливає на естетичні почуття дитини, розвиває пам'ять, покращує дрібну моторику рук. А участь у конкурсах вчить дітей йти до своєї мети, робить їх впевненішими в собі, – каже директор департаменту культури міської ради Максим Філанчук. – Я вітаю Світлану Піскову та Катерину Кравчук з досягненням та бажаю отримувати задоволення від занять творчістю». 

За словами викладачки дівчат Валентини Піскової, Всеукраїнський фестиваль-конкурс виконавців на народних музичних інструментах – це дуже престижний конкурс з високопрофесійним журі. 

«Катерина Кравчук навчається у п'ятому класі музичної школи, їй одинадцять років. Відмінниця, має чудову техніку виконання. Катерина – з музичної родини, її  мама піаністка, а Катя грає на гітарі, піаніно та домрі. Сестра-близнюк Каті також займається у нашій музичній школі. А Світлана Піскова – це моя внучка. Вона також навчається у 5 класі, відмінниця. Світлана – активна та наполеглива дівчинка. Є учасницею зразкового ансамблю домристів «Дзвінкі струни». Любов до гри на домбрі у Світлани – з родини, адже її бабуся, дідусь та сестра грають на цьому музичному інструменті», – каже Валентина Піскова. 

Також Валентина Піскова зазначила, що обоє дівчат є стипендіатами міського голови. 

 
 


Переглядів: 2640
Поширень: 0

Останні новини