До 8 років позбавлення волі загрожує вінничанам, які привласнювали чужі земельні ділянки 

Слідчі Вінницького районного управління поліції спільно з працівниками кіберполіції під процесуальним керівництвом Вінницької окружної прокуратури оголосили про підозру чотирьом підозрюваним у організації злочинної схеми з привласнення земельних ділянок в обласному центрі. Серед потерпілих – власники двох ділянок вартістю понад 1 мільйон гривень. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Вінницької області.  

За інформацією слідства, зловмисники мали спільників, які незаконно отримували персональні дані землевласників, вносили їх у підроблені документи, на підставі яких державний реєстратор вносив  зміни щодо власників у відомості державного земельного кадастру та державного реєстру речових прав на нерухоме майно, після чого ці ділянки продавали. У такий спосіб зловмисники реалізували дві ділянки в м. Вінниці.   


Наразі одному з організаторів такої злочинної схеми, реєстратору та двом підставним особам, на яких оформлялись ділянки, оголошено про підозру за чотирма статтями кримінального кодексу. За місцем їх проживання проводяться санкціоновані обшуки. Поліцейські вилучають комп’ютерну техніку, електронні носії інформації, земельну та бухгалтерську документацію.   

Слідством розпочаті кримінальні провадження за: 

 ч. 2 ст. 190 КК України (заволодіння чужим майном шляхом обману, вчинене за попередньою змовою групою осіб),   ч. 2 ст. 209 КК України (вчинення правочину з майном, одержаним злочинним шляхом, скоєне за попередньою змовою групою осіб),   ч. 3 ст. 362 КК України (несанкціонована зміна інформації в автоматизованих системах, що заподіяла значну шкоду),   ч. 3 ст. 365-2 КК України (зловживання своїми повноваженнями, що спричинило тяжкі наслідки). 

 За такі правопорушення зловмисникам загрожує до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3-х років та з конфіскацією майна.    
Поліцією встановлюються інші учасники цієї злочинної оборудки.  



Переглядів: 2507
Поширень: 2

Останні новини