За спалювання листя вінничан штрафуватимуть на суму від 340 до 1700 гривень

Деякі вінничани, після завершення робіт на присадибних ділянках, починають спалювати опале листя, гілля й інші відходи. Муніципальна поліція  відстежує такі випадки і складає відповідні протоколи про адміністративне порушення. Тим, хто спалює листя, загрожує штраф від 340 до 1700 грн.

Вже кілька років поспіль у Вінниці проводиться активна роз’яснювальна робота з приводу того, що спалювати гілля та листя заборонено. Працівники КУП «ЕкоВін» у дні, визначені для вивозу твердих побутових відходів, забирають опале листя разом із сміттям. 

Зазначимо, що опале листя може стати й добривом для присадибної ділянки. Для цього його потрібно скласти в компостерну яму, і через певний період воно перетворюється на добриво, яке можна використовувати.

Крім того, що спалювання листя завдає шкоди здоров’ю вінничан, це заборонено Правилами благоустрою та санітарного стану міста Вінниці. Тому Муніципальна поліція відстежує такі випадки і складає відповідні протоколи про адмінпорушення.  

«Після завершенням городніх робіт, жителі приватного сектору активно спалюють суху траву та листя. Це призводить до задимлення території й негативно впливає на здоров’я вінничан. За спалювання картоплиння та рослинного сміття - штраф від 340 до 1700 гривень. Тому ми моніторимо ситуацію, а по місту працюють спеціальні мобільні групи. Вінничани можуть оперативно повідомляти про випадки спалювання листя до Ситуаційного центру за телефоном 067 4 102 101, а також у Viber, WhatsApp або ж Telegram», – розповідає заступник начальника комунального підприємства «Муніципальна поліція» Віталій Чигур. 



Переглядів: 4938
Поширень: 1

Останні новини