Експозиція з понад 300 літаків у мініатюрі з’явиться у Вінниці  

У Вінниці в музеї Повітряних сил Збройних сил України готують до відкриття експозицію з понад 300 літаків у мініатюрі. Відкрити виставку планують у серпні. Про це повідомляють у сюжеті “Суспільне.Вінниця”.  

У музеї є бомбардувальники, винищувачі, гвинтокрили, транспортні літаки, пасажирські “Боїнги” та інші літаки різних епох та країн. 

Більшість експонатів належали вінницькому колекціонеру Едуарду Юсупову. Після його смерті дружина подарувала колекцію музею Повітряних сил Збройних сил України. 

– Це зменшені копії в різних масштабах – наприклад, в 70, 100 разів. Вони зроблені або з пластику (склеєні, а потім пофарбовані), або з паперу чи саморобні, із дерева, – розповідає Поденний, - розповідає у сюжеті старший науковий співробітник музею Віктор Поденний.  

Решту моделей до музею передавали з усієї України, а частину з літаків (30 моделей) змайстрував сам Віктор Поденний. 

Щоб зібрати експозицію, знадобилося понад 10 років. Наразі всі експонати розмістили у новоствореній залі історії Повітряних сил. Зараз там ремонт, необхідно ще засклити стенди, щоб відвідувачі не ламали моделі. 

Для гостей залу відкрити планують у серпні, на День авіації. Зараз через карантин екскурсії всередині музею заборонені – на вулиці їх організовують для малих груп до 10 людей з дотриманням карантинних обмежень. 

Вартість квитків: 10 гривень – для дітей, 20 гривень – для дорослих. 


Переглядів: 3365
Поширень: 4

Останні новини