Котельні на Вінниччині забруднювали повітря викидами 

Під час розслідування фахівці Державної екологічної інспекції області провели виміри викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря трубами котелень, які використовуються у Козятинській громаді на Вінниччині для забезпечення теплопостачанням бюджетних установ. Про це повідомляє пресслужба інчпекції 

"За результатом проведених вимірювань на джерелах викидів, що експлуатуються в 2 котельнях зафіксовано перевищення гранично допустимих викидів забруднюючих речовин (вуглецю оксид та сірки діоксид), а також в 5 котельнях зафіксовано перевищення гранично допустимих викидів забруднюючих речовин (діоксид сірки)", - зазначають в Державній екологічній інспекції. 

Кримінальне провадження відкрито за фактом забруднення атмосферного повітря. 

Як зазначають у пресслужбі, ситуація із забрудненням повітря розпочалась з 2016 року. Суб’єкти господарювання маніпулювали нормами та недосконалістю законодавства, ухилялися від проведення перевірок через відсутністю керівництва та уповноважених осіб. 

Довідка:  

Згідно ч.1 ст. 241 Кримінального кодексу України забруднення або інша зміна природних властивостей атмосферного повітря шкідливими для життя, здоров'я людей або для довкілля речовинами, відходами або іншими матеріалами промислового чи іншого виробництва внаслідок порушення спеціальних правил, якщо це створило небезпеку для життя, здоров'я людей чи для довкілля, - карається штрафом від однієї тисячі до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п'яти років, або обмеженням волі на той самий строк. 


Переглядів: 2402
Поширень: 0

Останні новини