“Андерґраундне кіно авторського буття”: вінничан запрошують до участі в аматорському кінофестивалі 

У Вінниці 8 червня відбудеться аматорський кінофестиваль короткого метру “АКАБ” (“Андерграундне кіно авторського буття”). Вінничан просять надсилати свої короткометражні відеороботи, які мають бути в одному із двох жанрів – драма чи комедія.  

Як повідомляють в анонсі фестивалю, організатором фестивалю є ГО “Випадкові перехожі”. 

– Суть нашого кінофестивалю саме в назві – це аматорське кіно, тому будь-хто може відзняти фільм та відправити нам. В першу чергу ми робимо це по фану і хочемо, щоб люди віддавали закупорену енергію у вигляді творчості – у нашому випадку це короткий метр. Тому не потрібно боятись знімати кіно – одним з головних принципів нашої команди є прояв творчості у всьому. 

Вимоги до відеоробіт: кіно має мати хронометраж до десяти хвилин та має бути зняте у Вінниці до 1 червня у двох обраних жанрах – драма або комедія. Один режисер може відправляти роботи на один жанр. Жодних обмежень по темах відеоробіт немає, окрім жанрової специфіки. “Комедія – глядачі мають сміятись, а драма – плакати”, – пишуть в анонсі. 

– Чому саме кіно? Це питання вже давно назріває у місті. У Вінниці значно краще з виставками картин та музикою, але наша команда не чула майже нічого про вінницьке кіно. Ми тут, щоб змінити це. Це своєрідний тест на те, чи готові жителі нашого міста до такого творчого виклику.  

Організатори також радять придумати для фільму хороший сюжет, використовувати цікаві операторські прийоми, знімати відео у якості full hd з гарною стабілізацією. Також радять залучати творчих вінничан для створення кіно, зокрема музики. 

– Ми не вимагаємо професійного звуку, але фрази акторів, саундтрек, чи позакадровий голос має бути гарно чути. 

На церемонію нагородження будуть запрошенні знімальні групи п’ятьох найкращих картин кожного жанру (разом десять команд). Буде два переможці. Картина-лауреат у своєму жанрі отримає грошову винагороду у розмірі 100 євро та статуетку. 


Теги: Культура

Переглядів: 2961
Поширень: 0

Останні новини