У Вінниці розпочалося будівництво найбільшого у Європі заводу спорядження для зимових видів спорту

Сьогодні на території індустріального парку «Вінтер Спорт» на Немирівському шосе компанія HEAD Group розпочала будівництво найбільшого у Європі заводу з виробництва спорядження для зимових видів спорту. Після введення в експлуатацію у 2023 році на цьому підприємстві буде створено  тисячу робочих місць для вінничан, а загалом їх планується до 1200. 

Загальна площа індустріального парку «Вінтер Спорт», де будуватиметься підприємство, складає 25 га. Виробництво лиж, лижних черевиків, лижних кріплень здійснюватиметься на виробничих об’єктах площею 43 тис. кв м. 

Обсяг інвестицій проєкту будівництва заводу компанії HEAD Group очікується в розмірі близько 80 мільйонів євро. 

HEAD – лідер у світі з виготовлення спортивного спорядження. Охоплює три основні спортивні напрями: зимові види спорту, ракеткові види спорту, дайвінг та плавання. Бренд Head є найбільш впізнаваним у світі в сфері гірськолижних видів спорту. 

На Вінницькому підприємстві зокрема буде виготовлятися спорядження для зимових видів спорту.  

“Сьогодні знакова подія не тільки для територіальної громади та Вінницького регіону, а й для всієї країни. Бо навіть попри всі виклики для економіки через пандемію ми сьогодні розпочинаємо будівництво одного з найбільших заводів міжнародної компанії Head в Європі. Це є результат спільної командної роботи, і зокрема на центральному рівні – дякую за ефективну роботу в цьому напрямку UkraineInvest. Хочу особливо подякувати HEAD Group та Геральду Скробанеку за те, що зупинили свій вибір безпосередньо на місті Вінниці. У нас була довга і плідна історія взаємовідносин, і ми виконуємо взяті на себе зобов’язання. В розвиток інфраструктури для індустріальних парків на сьогодні ми вклали близько 78 мільйонів гривень, щоб залучати потенційних інвесторів і максимально сприяти ефективній роботі тих компаній, які уже почали тут працювати”, - зазначив мер міста Сергій Моргунов на відкритті. 

«Ми уже понад 60 років на ринку. Варто зазначити, що ситуація з пандемією COVID-19 вразила багато підприємств в Європі. У тому числі і тих, які  пов’язані із спортивним обладнанням.  Говорячи про 2020 рік - це понад 50% виробництва зимового спорядження. Ми сподіваємося на дуже швидке відновлення нашого бізнесу у майбутньому. І хочемо підкріпити це будівництвом заводу у місті Вінниця», – розповів головний операційний директор компанії «HEAD Group» Геральд Скробанек, який був присутній на заході онлайн.  
Нагадаємо, HEAD Group стала друою корпорацією, яка будує свій новий завод на території індустріального парку на Немирівському шосе у Вінниці. Перший завод на цій ділянці побудувала і запустила в роботу компанія UBC Group у 2018 році. 



Переглядів: 5023
Поширень: 4

Останні новини