Виставку сучасних ікон відкривають у Вінницьких підземеллях 

Виставка сучасних ікон «Слово стало тілом» розпочалася сьогодні у підземеллях вінницького монастиря братів капуцинів. Виставка організована в рамках святкування Дня Європи у Вінниці та проєкту «Полонійна ніч музеїв». 

Близько півсотні ікон, представлених на виставці, були написані під час минулорічного Міжнародного іконописного пленеру, який з 2009 року щорічно відбувається у Новиці (Малопольське воєводство, Польща). 

Збірні виставки новостворених ікон організовувались в багатьох містах Польщі та України, зокрема, у Варшаві, Криніци-Здруй, Любліні, Львові та Києві. Під час пленеру художники зосередились на силі слова, яке створює та змінює реальність. 

Виставку можна буде відвідати до 30 травня – у будні з 14:00 до 20:00 та у вихідні з 10:30 до 20:00 (вхід до підземель монастиря біля магазину «Джерело»). 

Організатори виставки: Генеральне консульство Республіки Польщі у Вінниці, департамент культури Вінницької міської ради, Міжнародний іконописний пленер в Новиці (Польща), Вінницький обласний художній музей, костел Пресвятої Діви Марії Ангельської у Вінниці. 

 
 

 
 


Теги: виставки

Переглядів: 3319
Поширень: 0

Останні новини