У Вінниці встановили символічний камінь Івану Богуну 

Учора у Вінниці встановили символічний камінь Івану Богуну. Його розмістили перед колишнім кінотеатром «Росія», на площі імені Івана Богуна. Монумент з’явився з нагоди Дня Героїв України та 370-річчя героїчної оборони Вінниці козаками і городянами на чолі з Іваном Богуном. 

Камінь – білий пісковик природного походження, виготовлено та встановлено за благодійні пожертви учасників ініціативної групи. На фасадній стороні каменю зображено надпис: “Цей камінь є симолом волі вінничан встановити на цій площі пам’ятник оборонцю нашого краю, Вінницькому полковнику Івану Богуну. Громада м. Вінниці. 23.05.2021” та відтворений герб Івана Богуна з його печатки. На зворотній стороні каменю змальовано традиційні звичаєві символи та орнаменти, які відомі в Україні з часів Трипілля, Черняхівської культури, періоду Русі-України та 19 століття вінницькі традиційні народні елементи. Це свідчить про безперервність буття і розвитку українського народу на рідній землі протягом тисячоліть, - зазначають ініціатори заходу 
  

Присутні на заході громадяни хвилиною мовчання вшанували Івана Богуна та його козаків, а також усіх героїв, які полягли за волю України у різні епохи, в тому числі Козаччини та сучасної російсько-української війни.




Переглядів: 3192
Поширень: 1

Останні новини