Фоторепортаж з фабрики, де виробляють шкільні та дитячі меблі

12 вересня перший заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гижко спільно з директором Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОДА Володимиром Мережко відвідали меблеву фабрику «Геліка» - найбільшого виробника шкільних та дитячих меблів в Україні (40% усього ринку), який до того ж входить до складу Громадської організації «Вінницький бізнес клуб». 

Меблева фабрика «Геліка» на разі перезавантажена замовленнями та працює на повну потужність, оскільки тут виготовляються меблі для Нової української школи, які відповідають найсучаснішим стандартам. 

Розповідаючи про роботу підприємства керівник фабрики Анатолій Шаманський зазначив: «За всю історію існування нашого виробництва ми ніколи не використовували кредитних та залучених зі сторони коштів, але щороку ми намагаємось модернізувати свої потужності, збільшити кількість робочих місць та надати модерновий сучасний продукт для вітчизняного та європейського споживача. На сьогодні фабрика експортує свою продукцію в такі країни, як Молдова, Литва, Латвія, Польща та Чехія. Загалом на європейський ринок ми поставляємо близько 30% від загального обсягу виробництва. Окрім того, наша фабрика є однією з небагатьох в Україні, яка із своєю продукцією пройшла повну сертифікацію європейської системи EN1729. Всі взірці меблів відправлялись до Польщі, де проходили випробування та тестування. Як результат - ми отримали відповідні сертифікати». 

Важливим у роботі підприємства є те, що фабрика відповідає сучасним європейським стандартам, тому працює в розрізі систем ІSO 9001 та ІSO 14001, має сертифікати  EN 1729-1:2016,  PN-EN 1729-2+А1:2016, PN-F-06009:2001.

Підприємство має декілька повноцінних напрямків роботи, а саме: цех виготовлення меблів з ДСП, цех металообробки конструкцій для шкільних та дитячих меблів, цех гнуто-клеєної фанери, цех виготовлення меблів з натуральної деревини, цех по виготовленню шкільних дошок та дільниця пошиву компонентів для меблевих конструкцій.

Коментуючи побачене на підприємстві, Андрій Гижко зауважив: «Темпи розвитку вашого виробництва та ті сучасні технології, за якими побудоване підприємство – просто вражають. Тому зовсім не дивно, що фабрика має високий рівень визнання не лише в Україні, але й далеко за її межами. Саме завдяки таким підприємствам створюються передумови для підвищення заробітної плати  і зупиняється процес трудової міграції»

Для виробництва меблів на фабриці використовується сучасне німецьке та італійське обладнання найвідоміших виробників, що дозволяє забезпечити високу якість та точність виробництва. У цеху також використовуються найсучасніші фарбувальні лінії, які дозволяють конкурувати з європейськими виробниками та зберігати навколишнє середовище. 

Окрім того, підприємство являється меценатом і приймає участь у багатьох благодійних акціях та програмах Вінницької області.




Переглядів: 6470
Поширень: 1

Останні новини