У зв’язку з ДТП на Богуна вінничани подали петицію щодо запобігання аварій під впливом алкоголю та наркотиків 

Петицію зареєстрували сьогодні, 27 травня, на платформі E-DEM. Авторами ініціативи є батьківська спільнота "Вінницька матуся" та "Дорожній Контроль Вінниця". У своєму зверненні вони зазначають, що, попри покращення якості доріг, будівництво додаткових тротуарів, які є безпечними для пішоходів, у Вінниці почастішали випадки ДТП через водіїв, які сідають за кермо у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння. 

Нагадаємо, 24 травня близько 10 ранку на вул. І. Богуна 43-річна жінка, яка 24 травня допустила наїзд на малолітнього вінничанина, до обрання запобіжного заходу перебуватиме в ізоляторі тимчасового тримання. За висновком експертизи – жінка перебувала за кермом в стані алкогольного сп’яніння. Рівень алкоголю у її організмі перевищував допустиму норму у 16 разів. 

Зі слів, мами Андрія Тетяни Тарасюк, син прийшов до тями, з ним постійно чоловік. Син розуміє, що до нього говорять та уже з’їв дві ложки супу. Стан важкий, із голови йде кров. Нам необхідно ставити пластину. Ціна в Україні такої – 25 тисяч. Якщо за кордоном, сума зростає вдвічі. Крім цього, у нього деформація щелепи та вм’ятина на обличчі. Необхідна операція, – повідомила мама підлітка Тетяна Тарасюк. 

Ця ситуація і стала приводом для створення петиції. У ній активісти закликають місто організувати інформаційну кампанію щодо запобігання ДТП під впливом алкоголю та наркотиків, посилаючись на досвід європейських країн.  

"Вінниця є європейським містом, яке пропагандує європейські цінності такі як повага до людського життя та безпеки людини. Саме тому дуже доречним і необхідним, на нашу думку, була б така широка інформаційна кампанія ініційована громадськістю, розроблена відповідними інформаційними фахівцями та підтримана Вінницькою міською радою", – йдеться в петиції. 

"Наполягаємо у найкоротші терміни розглянути можливість планування та проведення такої просвітницької інформаційної кампанії щодо запобігання керування в стані алкогольного та наркотичного сп’яніння з залученням комунальних ЗМІ, телебачення та інших інформаційних ресурсів Вінницької територіальної громади, включаючи можливості розміщення зовнішньої реклами, як соціального продукту. Адже така просвітницька кампанія може врятувати чиєсь життя", – наголошують автори петиції. 

Підтримати петицію можна за ЦИМ посиланням


Теги: ДТП

Переглядів: 2637
Поширень: 0

Останні новини