Коштом бюджету Вінницької громади у Стадниці проведуть водопостачання 

Сьогодні на черговій сесії міської ради депутати підтримали рішення, яке дозволить надати фінансову допомогу жителям Стадниці на проведення централізованого водопостачання до своїх помешкань. Загалом таку потребу наразі мають мешканці більш ніж половини домоволодінь села.  

Раніше в Стадниці коштом міського бюджету Вінниці були збудовані свердловини та централізовані водогони. В результаті вуличними мережами село забезпечено, що дозволило підключатись до них окремим домоволодінням. Також для тимчасового користування було встановлено 26 вуличних водорозбірних колонок.  

З 2011 року люди з допомогою міської ради могли підводити воду до своїх будинків – з міського бюджету надавалась субвенція на матеріальну допомогу мешканцям на ці потреби. Всього в селі 585 дворів, з них упродовж десяти років до централізованого водопостачання було приєднано понад 250 будинковолодінь. Про це повідомляють на сайті міської ради.

Але багато мешканців на сьогодні ще продовжують користуватись водорозбірними колонками. Таких домоволодінь понад 300. Щоб ці родини також могли провести індивідуальні водопроводи, прийнято рішення про те, щоб надати їм фінансову підтримку. Таким чином, в бюджеті передбачаються кошти на надання цільової матеріальної допомоги мешканцям Стадниці, що дозволить остаточно завершити цей проект, щоб люди мали воду в себе вдома.  

Надання матеріальної допомоги мешканцям Стадниці на будівництво індивідуальних водогонів буде відбуватися в обсязі до 70 % вартості будівництва (але не більше 20 тис. грн на домоволодіння), за умови співфінансування за рахунок коштів мешканців. 


Теги: водогін

Переглядів: 2787
Поширень: 1

Останні новини