Який килимок вибрати для свого автомобіля?

Дощ, бруд, пісок чи сніг –у будь-яку пору року погода в наших широтах піддає чистоту салону автомобіля серйозному випробуванню. Тому авто килимки стають незамінними помічниками всіх автомобілістів. Вони не тільки полегшують прибирання, а й затримують вологу, захищаючи кузов від корозії. Килимки для авто розрізняються за матеріалом і за призначенням.
 

Види автомобільних килимків за призначенням:


Залежно від того, де вони використовуються, килимки в машину діляться на два типи:
для багажника: захищають багажний відсік від забруднень і пролитих рідин. Як правило, вони виконані з гуми або поліуретану і мають високі бортики. Досить рідко трапляються суто тканинні килимки.
Для салону: килимки для легкового автомобіля продаються комплектом з 4-5 штук, для мінівена і мікроавтобуса - з 3-6 штук. Вони не тільки рятують від бруду, а й доповнюють інтер'єр. Килимки в салон машини застеляють всю підлогу, перемичка між двома задніми килимками закриває тунель.
Підлога в автомобілях різних марок і моделей відрізняється за формою і розміром. І тому існують модельні килимки, створені з урахуванням не тільки параметрів конкретної машини, але і всіх нерівностей підлоги. Вони забезпечать максимальний захист салону і багажника. При необхідності, наприклад, для рідкісної моделі авто, килимки виготовляють на замовлення.


Тим, хто хоче заощадити кошти, або не може підібрати оптимальний варіант, підійдуть універсальні автоковрики. Завдяки великим розмірам вони можуть використовуватися як в машинах зі стандартним кузовом, так і в позашляховиках і мінівенах, як в салоні, так і в багажнику. Автомобільний коврик з гуми по краях має мітки для вирізання, це дозволяє підігнати його під потрібні розміри і форму. Текстильний варіант, як правило, середніх розмірів і не призначений для підрізування, тому він або підійде, або ні.


Види килимків за матеріалом:
• Гума: гумовий килимок цінується за практичність, невисоку ціну і простоту догляду. Він може мати високі бортики, які захищають підлогу від вологи, при великій кількості води на ньому утворюються калюжі. Інший варіант - невисокі бортики і сітчастий малюнок, який затримує рідину, не дозволяючи їй переміщатися по всьому салону. Але при різкому гальмуванні вода може виплеснутися за бортики. Гумові килимки для автомобіля утримуються на місці за рахунок великої ваги і спеціальних шипів.
Автомобільник килимок із гуми - не найкращий вибір для низьких температур, тому що на морозі матеріал твердне і тріскається. Ще один їхній недолік - це специфічний запах, який, щоправда, з часом зникає.
• Текстиль: килимки з пропілену красивіше гумових, але менш практичні. Недорогі моделі не затримують вологу, тому їх краще використовувати тільки в суху погоду. Якісні килимки з прогумованою підложкою практично не пропускають вологу, але все ж якщо на вулиці дуже мокро, то їх краще замінити. Текстильні килимки для салону і багажника довго сохнуть, вони вимагають хімчистки або спеціальних засобів для прання.
Зона текстильної обивки в авто, в яку впирається п'ята водія під час керування машиною, швидко стирається, тому ця зона посилюється гумовою вставкою або додатковим шаром матеріалу. В якості фіксатора використовуються шипи або, якщо це передбачено виробником автомобіля, спеціальні кріплення. В останньому випадку килимок повинен мати спеціальні отвори.
• Поліуретан: такі килимки схожі на гумові, але мають кращі експлуатаційні якостямі. За рахунок більшої гнучкості вони повторюють всі нерівності підлоги, витримують як високі, так і низькі температури, відмінно захищають від вологи. Поліуретан міцніше і легше гуми, зносостійкий, стійкий до різних хімічних речовин, не має неприємного запаху. Значні переваги зумовили високу ціну поліуретанових килимків.
• Багатошарові (3D) килимки: тришарова структура забезпечує чудовий захист салону від вологи, міцність, зносостійкість і привабливий дизайн. Нижній шар 3Д-килимка виключає його ковзання по підлозі, середній - спінена гума - забезпечує гідро- і теплоізоляцію, верхній шар з текстильного ворсу вбирає вологу, утримує бруд. Багатошаровий килимок легко миється і чиститься, швидко сохне. Він має металевий або поліуретановий підп'ятник.

У інтернет-магазині Автомода представлений широкий вибір автомобільних килимків в салон і багажник. Тут ви можете купити як універсальні, так і модельні килимки з різних матеріалів. Доставка здійснюється по всій Україні.



Переглядів: 5044
Поширень: 1

Останні новини