У Вінниці розробляють стратегічний план інтеркультурного розвитку міста

11 вересня відбулось перше засідання Робочої групи з розробки Стратегії інтеркультурної інтеграції Вінниці. Це передбачає створення єдиної платформи для розвитку національних спільнот міста, а також включення внутрішньо-переміщених осіб в активне життя Вінниці.

В обговореннях взяли участь представники національних спільнот, департаментів Вінницької міської ради, громадських організацій, а також активні містяни, що ввійшли до складу Робочої групи.

Радниця Ради Європи (РЄ) в рамках Програми «Інтеркультурні міста», національна координаторка мережі в Україні Ксенія Хованова-Рубікондо презентувала досвід створення стратегічного плану інтеркультурності, а також надала приклади найбільш успішних європейських інтеркультурних міст.

Радник з регіонального розвитку Вінницького Центру розвитку місцевого самоврядування (ВП ЦРМС) Юрій Войціцький розповів про особливості стратегічного аналізу м. Вінниці за напрямком «Інтеркультурність та адаптація внутрішньо-переміщених осіб». Також Юрій Войціцький представив результати соціологічного онлайн опитування щодо інтеркультурного розвитку міста та ознайомив з особливостями складання SWOT-аналізу, комплексного підходу до дослідження стану інтеркультурності і потреб ВПО у Вінниці.

Під час заходу учасники робочої групи напрацьовували стратегічне бачення інтеркультурності міста (візію), тим самим визначаючи напрямки та окреслюючи цілі подальшої роботи над документом. Координаторка проекту «Інтеркультурні міста» у м. Вінниці, представниця КП «Інститут розвитку міст» Юлія Кашпрук, презентувала Профіль інтеркультурної Вінниці, індикатори інтеркультурного індексу міста, проаналізувала сильні та слабкі сторони Індексу Вінниці. Ці дані будуть використовуватися під час складання SWOT-аналізу.

Радниця з питань внутрішньо-переміщених осіб (ВПО) у Вінницькій області Людмила Неверицька розповіла, що відповідно до офіційної статистики, станом на серпень 2018 року, у Вінниці зареєстровано 5 828 внутрішньо-переміщених осіб, що становить половину усіх зареєстрованих ВПО в області.

Наступне засідання робочої групи планується на кінець жовтня цього року. Зустріч відбулась за підтримки Integrated Urban Development in Ukraine.



Переглядів: 2198
Поширень: 0

Останні новини