Інтегрована чи незалежна: які морозильні камери AEG обрати на кухню

Якщо вам треба тривалий час зберігати м'ясо або рибу, зелень, овочі чи фрукти, без морозильної камери неможливо обійтися, особливо великій родині. У разі глибокого заморожування продукти не втрачають своїх властивостей майже рік – так ви забезпечите себе вітамінами на всю зиму, аж до наступного врожаю.
Перед купівлею техніки постане необхідність визначитися з моделлю. Класикою вважається пристрій, що стоїть окремо. Проте експерти компанії AEG відзначають: все частіше українці вибирають вбудований морозильник. Про плюси й мінуси кожного типу, з'ясуймо в нашій статті.


Переваги та недоліки вбудованих моделей

Як зрозуміло з назви, інтегровані морозильні камери можна встановлювати у спеціально підготовлені ніші й закривати загальним фасадом. Завдяки цьому техніка ідеально вписується в концепцію дизайну інтер’єру й зовні виглядає як звичайна тумба чи шафа. Для кухні, оформленої в стилі мінімалізму, або для квартири-студії це найвдаліше рішення.
У вбудованої морозильної камери є ще кілька переваг:

варіативність. Техніку можна встановити в будь-якому місці кухні й сховати за фасадом. Однак переставити буде великою проблемою; низький рівень шуму та відсутність вібрації. Звуки поглинаються стінами кухонної шафи, в яку встановлена техніка.

До естетики й ергономіки вбудованих рішень претензій немає. Недолік лише в обмеженому асортименті моделей у порівнянні з окремими камерами та у вартості: вони коштують дорожче техніки, що встановлюється окремо, на 30–50 %. Збільшення ціни обумовлюється особливостями конструкції й тим, що попит на такі морозилки значно нижчий.

Плюси й мінуси окремих морозилок

Зовні це звичайний холодильник, усе місце в якому займає морозилка. Одна з головних особливостей такої техніки – можливість вибору конфігурації: як вертикальної, так і горизонтальної. 
Другий тип називають скринею, в них зручно зберігати великогабаритні заготовки і значний обсяг заморозок на рік наперед.
Виділимо плюси незалежних морозилок:

мобільність. Можна переставляти техніку в будь-яке зручне місце. Її часто прибирають з кухні в комору чи на лоджію; широкий вибір моделей з різним обсягом, габаритами та функціональністю; доступна ціна.

Щоправда, і мінусів достатньо: перший – це розміри. Якщо, крім кухні, місця для встановлення такої техніки немає, по суті доведеться миритися з розміщенням другого холодильника. 
Звідси випливає ще одна проблема – сполучуваність. Якщо у вас чорний холодильник, підібрати морозилку в колір буде складно. Проте з універсальним білим проблема інтеграції в інтер'єр зникає сама собою. 
Так який же різновид обрати?
Тут все залежить від ваших побажань, естетичних смаків і розмірів кухні. Якщо вам важливий інтер'єр, вбудовані моделі будуть найкращим рішенням. Якщо ж необмежені параметрами їдальні та шукаєте вигідну ціну, купуйте незалежні морозилки.
 



Переглядів: 2736
Поширень: 0

Останні новини