Новий безпековий Центр відкрився у Северинівській ОТГ Вінниччини

13 вересня 2018 року у с.Северинівка Жмеринського району Вінниччини  відбулось  урочисте відкриття ситуативного безпекового Центру Северинівської ОТГ.

До участі у заході долучились мешканці Северинівської громади, голови ОТГ,  представники Вінницької ОДА, ДСНС та МВС у Вінницькій області, Генерального Консульства Республіки Польща у Вінниці,  Міжнародного Фонду «Відродження» та Вінницького Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки  Програми «U-LEAD з Європою», громадські активісти, ЗМІ.

З визначною подією жителів громади привітав Андрій Гижко – перший заступник голови Вінницької ОДА, який завітав на урочисте відкриття Центру.

«Северинівська сільська ОТГ одна з перших відкрила ЦНАП і ось -  має Центр безпеки. Сьогодні ми піднімаємо питання створення таких центрів в ОТГ, але особливістю Северинівки є те, що у них ініціатива була  «знизу», вони   утворили пожежну бригаду на добровільних засадах та ситуативний центр з моніторингу надзвичайних ситуацій у всіх населених пунктах громади. Це гарний приклад для наслідування», - зазначив Андрій Гижко.

Агнешка Гуральска -  віце-консул Генерального Консульства  Республіки Польща, запросила присутніх до розширення співпраці з  розбудови місцевого самоврядування та побажала місцевим жителям  миру і безпеки.

Ситуативний безпековий Центр Северинівської громади створено за експертного сприяння Вінницького ЦРМС та Програми «U-LEAD з Європою». Фахівці Центру організували для ОТГ серію навчальних поїздок до Республіки Польща та допомогли із визначенням стратегічних пріоритетів розвитку території. За сприяння Вінницького ЦРМС та в рамках партнерської благодійної допомоги від польської  гміни Пунськ громаді було передано пожежний автомобіль.

«Безпекові центри громад мають бути цілісними комплексами та співпрацювати з ДСНС, МВС. Северинівська ОТГ отримала донорську допомогу від Фонду « Відродження» та польських колег - спеціалізовану техніку, спорядження,  але ще має реконструювати пожежне депо, створити якісну команду, забезпечити екстренну допомогу для виїздів на ДТП та інше. Мета - запобігти виникненню ситуацій, небезпечних для життя і здоров’я мешканців громади. Вінницький ЦРМС буде і надалі  всебічно допомагати громадам області у напрямку розбудови системи безпеки в ОТГ», - підкреслив  Олег Левченко, директор Вінницького ЦРМС.

«Ми ознайомились із досвідом організації безпеки в Польщі, написали проект і Фонд «Відродження» виділив  600 тис грн для його реалізації. Центр буде обслуговувати 7 населених пунктів нашої громади, встановлено 24 камери відеоспостереження, з часом – їх буде 27, налагоджено спеціальний зв'язок,  цілобово за станом безпеки буде вестися нагляд. У нас є комунальні установи, цегельний завод, приватні підприємства, вони всі виявили бажання взяти у часть у формуванні Центру, тож пожежна команда буде складатись із 10 чоловік-добровольців, 1 людина буде працювати на постійній основі за кошти громади», - пояснив Олександр Христюк, голова Северинівської ОТГ.

Під час зустрічі присутнім продемонстрували систему відеонагляду та роботу  спеціалізованої техніки Северинівського ситуативного безпекового Центру.




Переглядів: 4082
Поширень: 0

Останні новини