На Вінниччині запрацював інформаційний сервіс з пошуку зниклих дітей

14 вересня у Головному управлінні Національної поліції у Вінницькій області відбулась презентація соціального проекту Національної поліції України та одного із найбільших мобільних операторів країни. Абоненти «Київстар» отримуватимуть короткі текстові SMS-повідомлень з інформацією про безвісно зниклих дітей.

Презентували проект начальник Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Юрій Педос, начальник управління ювенальної превенції Національної поліції України Лариса Зуб, директор з маркетингу ПрАТ «Київстар» Павло Данім  та начальник відділу ювенальної превенції поліції Вінниччини Людмила Кузнєцова.

- За 8 місяців поліцією зареєстровано 179 фактів зникнення дітей і  всі вони розшукані. Цей проект дуже важливий для поліції, адже після зникнення дитина може стати об’єктом злочинних посягань. Кожне повідомлення про зникнення дитини для поліції - резонанс. Приємно та важливо, що ПрАТ «Київстар» прийняв рішення долучити громаду до пошукових заходів. Це дасть змогу поліції ефективніше працювати. Важливо також спілкування самих батьків з дітьми, соціально психологічний клімат в родині. Діти – наше майбутнє, це фундамент нашої нації і ми повинні їх берегти, - зазначив начальник ГУНП у Вінницькій області Юрій Педос

Начальник Управління ювенальної превенції Національної поліції України Лариса Зуб зазначила, що розшук зниклих дітей є основним напрямком роботи поліції і для цього застосовуються різні методи. Ініціювання компанією «Київстар» методу СМС розсилки про безвісти зниклих дітей позитивно сприйняло керівництво Нацполіції:

 - Така система пошуку дітей пройшла успішне випробування в Києві і до кінця року запрацює по всій країні. 89 % зниклих дітей знаходиться потягом доби. Найчастіше діти ідуть з дому через конфлікти з батьками та насильство в сім’ї.

Як зазначив директор з маркетингу ПрАТ «Київстар» Павло Данім, компанія вивчила досвіт інших країн по пошуку дітей та запропонувала поліції свою допомогу. Проект з розшуку зниклих дітей, який передбачає обмін інформацією шляхом надсилання громадськості коротких текстових SMS-повідомлень про дітей, які безвісно зникли, започаткований в рамках Меморандуму про співпрацю між Національною поліцією України та ПрАТ «Київстар». Отримавши від поліції інформацію про зниклу дитину, оператор зв’язку формує перелік абонентів «Київстар» у зоні пошуку від місця зникнення 1-3 км та надсилає протягом 15-20 хвилин їм текстові повідомлення, у яких зазначається опис зниклої дитини з посиланням на веб-сторінку у соціальній мережі «Фейсбук», де розміщена фотографія дитини та додаткова інформація про неї та обставини зникнення. До цієї послуги підключено 16 мільйонів абонентів.

Сервіс вже працює в Києві, Київській, Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій, Херсонській, Львівській, Харківській, Полтавській, Кіровоградській, Черкаській та Житомирській областях .




Переглядів: 5830
Поширень: 1

Останні новини