У Франції з візитом перебуває делегація з Вінниці 

Учора в рамках реалізації проєкту децентралізованого співробітництва, за підтримки Міністерства Європи і закордонних справ Франції розпочався візит офіційної делегації з  Вінниччини до Французької Республіки. Про це повідомляють на сайті Віта.  

До складу делегації увійшли: заступник Голови Вінницької облдержадміністрації Сергій Здітовецький, заступник голови облради Дмитро Чаленко, заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний, директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку обласної державної адміністрації Володимир Мережко, а також керівники наукових та освітніх установ і бізнесу. 

На запрошення французьких партнерів, під час візиту вінницька делегація ознайомиться із передовим французьким досвідом у сферах управління водними ресурсами, впровадження інновацій в агропромисловій сфері, розвитку стартапів та функціонування кластерів. 

Розпочався візит із робочої зустрічі в адміністрації території Гран Орлі Сен Б’євр, що входить до складу Великого Парижу. 


Презентуючи регіон як один з найбільших і найбагатших у Франції, директор адміністрації з сільського господарства регіону Іль-де-Франс Ніколя Перен, зауважив, що бюджет регіону складає 5 млрд євро, тут працює 23% усіх працівників, зайнятих в економіці країни. Ніколя Перен розповів про досвід регіональної влади із впровадження програм підтримки стартапів, агровиробників, нарощення обсягів експорту, надання регіональної марки продукції, виробленої в регіоні Іль-де-Франс. Зокрема, наразі 3 тисячі продуктів отримали таку марку. 

Під час зустрічі заступник Голови Вінницької обласної державної адміністрації Сергій Здітовецький зазначив, що питання модернізації системи водопостачання, в контексті екології, урбаністики та ефективного управління, наразі надзвичайно актуальне. А також представив французьким партнерам економічний, інвестиційний, агропромисловий та туристичний потенціал Вінницької області.  

Також делегація ознайомилась з роботою станції з очищення стічних вод і басейну для фітоочищення дощових вод аеропорту Орлі як прикладу природного циклу управління водними ресурсами та управління дощовою каналізацією. 

На завершення зустрічі сторони домовились про подальший обмін досвідом, зокрема в форматі відеоконференцій. 

Всі витрати по перебуванню офіційної делегації Вінниччини у Французькій Республіці здійснюються в рамках реалізації проєкту децентралізованого співробітництва, за підтримки Міністерства Європи і закордонних справ Франції. 


Теги: делегація

Переглядів: 2486
Поширень: 1

Останні новини