У Вінниці планують видобувати «енергоносій майбутнього»

У Вінниці за допомогою відновлюваної енергії планують добувати зелений водень, який ще називають “енергоносієм майбутнього”. Робитиме це міжнародна група компаній “KNESS”. 

Про це на своїй сторінці у фейсбук написав Андрій Очеретний, заступник вінницького міського голови. Крім цього він зазначив, що Вінниця стане першим містом в Україні, де розпочнеться виробництво такого водню.

– Вінницька міська рада надала “KNESS” містобудівні умови та обмеження на будівництво демонстраційно-дослідного майданчика з виробництва зеленого водню (добутого за допомогою відновлюваної енергії). 

Вінниця стане першим містом в Україні, де будуть практично відпрацьовані моделі промислового виробництва зеленого водню для широкої сфери застосування. Реалізує проєкт міжнародна група компаній “KNESS”, яка 11 років успішно втілює рішення та розробляє технології у сфері відновлюваної енергетики, – написав Андрій Очеретний. 

Заступник міського голови також повідомив, що водневий майданчик буде розташований по вулиці Енергетичній, і що на ньому будуть відпрацьовувати дві технології виробництва водню. Зокрема одна із них є унікальною розробкою науково-дослідного центру “KNESS RnD Center”.

– Цей об’єкт відкриває місту абсолютно нові можливості для інвестицій. Розробка конкурентоздатної технології виробництва водню, відпрацьована на реальних умовах – це дієве рішення для декарбонізації найбільш енергозатратних галузей важкої промисловості, створення умов для розвитку екологічної транспортної системи (наприклад, водневий муніципальний транспорт) та системи сезонного акумулювання енергії, що є однією з найважливіших ланок у переході країни на чисті джерела енергії, – зазначив Андрій Очеретний.



Переглядів: 2630
Поширень: 1

Останні новини