Нічна подорож на прокатному авто: як безпечно дістатися до пункту призначення

Сьогодні оренда авто є популярною послугою в Україні. Взяти машину напрокат можна в будь-якому місті навіть при обмеженому бюджеті, маючи необхідний пакет документів (мінімум, який є у кожного водія) та стаж перебування за кермом від 2 років. Компанії не обмежують клієнтів жорсткими рамками, встановлюють тільки ліміти на пробіг. Повертати ТЗ необхідно в тому стані, в якому його забирали. В іншому клієнти прокатних компаній відзначають свободу дій: розпоряджаються авто на свій розсуд, швидко вирішують робочі завдання та особисті питання, тощо.

Дозволено подорожувати по всій країні цілодобово, оренда транспорту в Україні — це зручно та доступно. Саме так вважають клієнти компанії NarsCars. На сайті прокатної фірми зручно та просто можна забронювати ТЗ, там вказані всі характеристики моделей та умови надання послуг. У призначений час треба зустрітися з представниками компанії та підписати договір, а потім — їхати по своїх справах, вже за кермом. Детальна інформація є на офіційному сайті фірми по прокату авто в Україні — https://narscars.com.ua/ua.

За домовленістю фахівці NarsCars подають машину навіть уночі. До речі, приїжджим людям часто необхідне авто саме в темний час доби відразу після прибуття поїзда або літака. У цьому немає проблеми, але вночі переміщатися по малознайомій або новій місцевості менш безпечно, через що виникає дискомфорт. Як підготуватися до експлуатації ТЗ у вечірній час та мінімізувати ризики виникнення неприємних ситуацій на дорозі, читайте далі.

Як зробити нічну подорож на авто безпечною

В темний час доби ризик виникнення неприємних ситуацій підвищений, наприклад:

наїзд на пішохода, особливо коли він переходить дорогу в недозволеному місці; зіткнення з іншими учасниками дорожньо-транспортного руху; наїзд на перешкоду на великій швидкості.

Основними причинами ДТП виступають неуважність і втрата пильності на кермом. Відбувається це в першу чергу через втому та погану видимість. Згодом водій розслабляється, його увага притупляється, а швидкість руху збільшується.

Не плануйте нічну поїздку після активного дня, не сідайте за кермо в пригніченому стані. Обов'язково відпочиньте кілька годин перед дорогою, щоб легше подолати заплановану відстань. Якщо ввечері почався дощ, краще відправитися по стравах вранці. Також не варто втрачати пильність через те, що траса вночі виявилася майже порожньою. Завжди необхідно залишатися уважним та обережним!

На що звернути увагу при оренді авто

Не варто робити вибір на користь ТЗ з приладовою панеллю із занадто яскравим або тьмяним підсвічуванням. Її параметри мають бути оптимальними, тоді вона не засліплюватиме та забезпечить гарну видимість.

Важливо: при погляді на занадто яскраве світло відбувається притуплення зору на 5–10 секунд. Це значний відрізок часу, коли машина знаходиться в русі. Відповідно, в ці секунди людина нічого не бачить, починає активно блимати, щоб відновити зір. Створюється небезпечна ситуація. При тьмяному підсвічуванні доводиться постійно придивлятися до об'єктів, розташованих на дорозі, що теж не є нормою.

При оренді машини зверніть увагу на її систему підсвічування, при необхідності зверніться до фахівців NarsCars, вони допоможуть зробити вибір на користь «правильного» авто.

Як водієві подолати тривогу

Іноді на орендованому автомобілі можна потрапити в неприємну ситуацію на дорозі через дії інших учасників. Наприклад, коли вони забувають змінити дальнє світло на ближнє. У такому випадку страждають інші учасники дорожнього руху. Що робити, якщо назустріч їде «порушник»? Варто блимнути йому фарами кілька разів.

Виникло відчуття тривоги та погіршилася видимість? Рекомендуємо зробити наступне:

подивитися в сторону; не втрачати контроль над ТС; зробити зупинку на узбіччі; включити аварійні вогні.

Краще відновити моральний стан, трохи відпочити, а вже потім продовжувати подорож. Наявність нічного режиму в салоні орендованого автомобіля — великий плюс.


Переглядів: 1918
Поширень: 0

Останні новини