Як Вінниця святкуватиме День Незалежності. ПРОГРАМА  

Святкові заходи з нагоди річниці незалежності України розпочнуться у Вінниці 23 серпня, в День Прапора. На найвищій точці міста відбудеться урочиста церемонія підняття найбільшого в області стягу на одній з найвищих точок міста і водночас історичній місцині - Замковій горі. Величезний прапор розміром 150 кв м вперше замайорить над Вінницею, як символ свободи і боротьби за незалежність. Урочиста церемонія підняття державного стягу розпочнеться о 9:00. 

Це анонсують на сайті Вінницької міської ради.  

А 24 серпня, у 30-ту річницю Незалежності України, усіх загиблих за державу воїнів вшанують біля пам’ятного знаку Небесній Сотні та загиблим Героям АТО/ООС на Європейській площі, де також відбудеться виставка військової техніки. Згодом на вінничан після дворічної перерви чекає фестиваль сучасного українського мистецтва «Подільська пектораль». 

Цього ж дня о 13:00 в Центральному парку ім. М. Леонтовича розпочнеться XIII обласний фестиваль народного мистецтва «Скарби Поділля». 

А о 20:00 на Європейській площі Центр історії Вінниці презентує проєкт «Вінниця. Україна. Незалежність», присвячений історії свята та українській державі. Кінотеатр «Родина» запропонує переглянути тематичний фільм просто неба. 

У День Незалежності о 10:00 на площі Європейській розпочнеться фестиваль «На захисті незалежності». Тут працюватиме виставка історичної та сучасної військової техніки, зброї, одностроїв. Також на площі Європейській відбудеться покладання квітів до пам'ятного знаку Небесній Сотні та загиблим Героям АТО/ООС і до мультимедійної Стели Пам’яті, яку відкрили шість років тому саме на День Державного Прапора України.  

Продовжаться святкування на Майдані Незалежності традиційним масштабним VIII-м фестивалем сучасного українського мистецтва «Подільська пектораль». Розпочнеться він о 13:00. Під час заходу планують провести фестивалі «Рогозоплетіння», «Лялька-мотанка» та «Подільська витинанка». Також відбудуться виставки декоративно-прикладного мистецтва від майстрів з різних куточків міста та області та від учасників Всеукраїнського пленеру гончарів. 

Біля водограю «Мушля» в рамках проєкту «Коло майстрів» пройдуть майстер-класи від митців народної творчості, зокрема: з вишивки, полімерної глини, виготовлення ляльки-мотанки, виробів з бісеру та прикрас. 

Історичні реконструктори та викладачі кафедри етнології ВДПУ в рамках проєктів «Краса Незалежності» та «Сила Незалежності» продемонструють спадковість мілітарної традиції та вбрання. Будуть представленні експонати від епохи Великого Князівства Литовського до сучасності. 

А о 15:00 розпочнеться концертна програма «Україна єдина!». Участь у ньому візьмуть народний ансамбль танцю «Барвінок» та кращі народні аматорські колективи Вінницької міської територіальної громади. Також виступатимуть Вінницький академічний міський камерний хор ім. В.Газінського, а також Вінницький естрадно-духовий оркестр «ВінБенд». Для вінничан співатимуть гурт «SUNRISE», вихованці зразкової муніципальної майстерні естрадного мистецтва «Зоряна мрія» та фіналіст шоу «Голос країни» Олександр Онофрійчук. 

Святкування 30-ї річниці Дня Незалежності триватиме до 21:00 години. 



Переглядів: 3209
Поширень: 1

Останні новини