Артишок висотою три метри виріс на городі вінничанина. ФОТО 

Три роки тому на городі вінничанина Леоніда Гуменчука виріс гігантський триметровий артишок. По-іншому рослина називається - татарник, він є улюбленою стравою усіх гурманів. Зовні артишок схожий на високий бур’ян або ж чортополох. Посадила ж його дочка Леоніда - Олександра, яка вирощує унікальні декоративні рослини для флористів. 


«Це – Артишок. Нова модна рослина, яка дуже ефектно виглядає у букетах. Як молода, поки на китицях є ніжно-сині пелюстки. Так і вже у засушеному стані. Артишок прекрасно росте у нашому кліматі. Й навіть зимує», - розповіла Вінниця.info Олександра. 

Такий артишок кулінари плутають з овочем. Це багатолітня рослина, родич звичних для українців айстр та будяків, однак в рази більша по розміру. Форма рослини нагадує шишку. У багатьох країнах він сприймається як бур’ян, однак, на приклад, у Франції, США, Греції, Іспанії, Італії він став улюбленою стравою гурманів, яку з радістю вирощують на городах. 

Італійці фарширують артишоки, навіть виготовляють з них ікру. Окрім того, артишок можуть смажити та пекти.  

У природі існує 10 різновидів артишоку, але в кулінарії використовується тільки два із них. У медицині артишок використовують для лікування захворювань печінки та жовчовивідних шляхів.  

Артишок росте в добре освітлених ділянках й у родючому ґрунті, удобреному перегноєм. Його потрібно постійно поливати та удобрювати.  


Теги: рослини

Переглядів: 3292
Поширень: 0

Останні новини