«Дельта» на Вінниччині: чи не пропускає ПЛР-тест нові штами коронавірусу?

 «Дельта» активно шириться Україною. На Вінниччині відомо про 25 випадків інфікування новим небезпечним штамом вірусу, серед них – діти. Троє жителів Вінниччини вже померли.

Вінничани хвилюються чи тест на covid 19  виявлятиме нові штами небезпечного вірусу?

Симптоматика «Дельти»: як діяти, якщо ви виявили у себе ці симтоми?


Наразі нові штами COVID-19 – «Альфа», «Бета», «Гама», «Дельта» мало вивчені. Тому вони й несуть більшу загрозу. Однак вже відомо, що саме «Дельта» є найзаразнішою з-поміж інших. Цей штам швидше призводить до госпіталізації та реанімації пацієнтів. 
Цікаво, що «Дельта» може не позбавляти людей смаку та нюху, лише кожен 10-й пацієнт з цим штамом втрачає нюхові та смакові якості.
Натомість зберігається лихоманка, кашель, біль у горлі, нежить, головний біль. Та на перших етапах інфікування «Дельта» може нагадувати звичну простуду. Тому в ВООЗ рекомендують при наявності хоча б одного із перелічених симптомів, одразу зробити ПЛР-тест та залишатись вдома.


Чи не пропустить ПЛР-тест нові штами коронавірусу?


Ні. ПЛР-тест є максимально ефективним методом діагностики і на сьогодні залишається одним із найінформативніших та найдоступніших видів лабораторних досліджень. Буквально через пару годин після інфікування він покаже наявність в організмі SARS-CoV-2. Тобто як тільки вірус потрапить до верхніх дихальних шляхів, ПЛР-тест його ідентифікує. Мало того, це тестування дозволяє виявити навіть поодинокі клітини вірусу.
В той час, як експрес-тести реагують лише на непрямі ознаки COVID-19 і взаємодіють виключно з антитілами, які, як відомо, виробляють при давно присутньому в організмі вірусу.
Тому кращого та надійнішого методу лабораторної діагностики коронавірусу, принаймні в Україні, немає.


У якій лабораторії найкраще пройти ПЛР-тест на COVID-19 у Вінниці?


Приватна лабораторія «Меділабс» протестує вас на Ковід і видасть двомовний результат вже за 5 год. Це чи не найшвидша ПЛР-діагностика в Україні. Така швидкість опрацювання біологічного матеріалу забезпечується використанням сучасного надпотужного обладнання та роботою професійних лікарів лабораторної діагностики. 
Також дозволяють раціонально економити час окремі ковідні пункти забору «Меділабс», яких у Вінниці аж 5. Записатись на ПЛР-тест можна у будь-який з них. 


Як підготуватись до здачі ПЛР-тесту, якщо у вас симптоми «Дельти»?


Правильне підготування до тестування на Ковід дуже важливе. Тому варто дотримуватись рекомендацій ВООЗ: за 6 годин до здачі мазків, не можна вживати ліки, які необхідно розсмоктувати, а також не варто використовувати спреї для горла. За 3-4 години - не їсти, не полоскати рот, не чистити зуби, не палити та, навіть, не жувати гумку. Все, що може якось вплинути на слизові верхніх дихальних шляхів - не вживати та не використовувати!
Якщо Ви дотримаєтесь цих правил, ПЛР-тест дасть максимально точні результати


Переглядів: 3373
Поширень: 0

Останні новини