"Зараз для вас найголовніше – здобувати знання і добре вчитися..", - Сергій Моргунов зустрівся з майбутніми першокласниками.

Традиційно зустрічається з дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування міський голова Сергій Моргунов напередодні Дня знань. Цієї осені діти вперше переступлять поріг школи.


Очільник міста поспілкувався з дітворою, поцікавився, до якого навчального закладу вони підуть, чи готові до школи, а також побажав їм успіхів у навчанні. Про це йдеться на саті Вінницької міської ради. Майбутні першокласники отримали матеріальну допомогу, рюкзаки та настільні набори. Дітям влаштували екскурсію у «ДиноПарк» та Подільський зоопарк.


«Радий нашій зустрічі напередодні важливої події у вашому житті. Зараз для вас найголовніше – здобувати знання і добре вчитися. І, звичайно, у школі у вас з'явиться багато нових друзів», – каже Сергій Моргунов.


Маленька вінничанка Анна Сторожук цьогоріч теж вперше сяде за парту Дівчинка з нетерпінням чекає Дня знань. Вона йде до першого класу в школу №11. Її переповнюють емоції від відвідування «ДиноПарку».


«Я бачила по телевізору, як динозаври всі загинули. А потім їхні кісточки знайшли і відправили до музею. Тут я не побачила нових динозаврів, бо вже раніше була в «ДиноПарку» з татом. Ці динозаври як живі, мені тут так цікаво, що я не можу передати.», – поділилася враженнями майбутня першокласниця.


Катерина та Володимир – опікуни Анни, вони сердечно подякували за увагу до їхньої сім'ї та за екскурсію для дітей. Переконані, що малеча запам'ятає її надовго.
«Наша Анічка народилася першого вересня дуже маленькою. Її вага була менше двох кілограм. Вона була в лікарні дуже довго. Забрали ми її звідти у 1,5 місяці. Чоловік тоді був на війні, для нас це був важкий час, але ми вирішили забрати її в свою родину. Тепер маємо чудово дівчинку», – каже пані Катерина.
Ділиться емоціями й пан Володимир:«Це щастя в родині. Дуже добра дитина, постійно розмовляє, щось запитує, цікавиться усім».

Довідка:
На обліку служби у справах дітей перебуває 71 дитина-сирота та 174 дитини, позбавлені батьківського піклування (загалом 245 дітей). У загальноосвітніх школах, дошкільних навчальних закладах Вінницької міської територіальної громади навчаються 155 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 10 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які проживають у сім'ях опікунів та прийомній сім'ї у 2021-2022 навчальному році ідуть до перших класів шкіл ВМТГ.



Переглядів: 2513
Поширень: 0

Останні новини