Хедлайнерами на Дні народженні Вінниці буде гурт «MOZGI»

Уже зовсім скоро Вінниця буде святкувати День народження. Цьогоріч святкові заходи розпочнуться з п’ятниці, 10 вересня. На вінничан чекає п’ятнадцятий МіжНародний ВІННИЦіЯнський кінофестиваль комедійного та пародійного кіно. Розпочнеться він о 19:00 на Майдані Незалежності. Тематика фестивалю – 25-річчя першого українського комедійного серіалу «Шоу довгоносиків».

Ведучими свята будуть - режисер та продюсер Віктор Авдієнко, актори Влентин Опалєв і Василь Бендас. Гостями церемонії стануть Народні артисти України Євген Чепурняк та Олег Філімонов, поет, сценарист та актор Аркадій Гарцман, сатирик та актор Ян Левінзон. Спеціальні гості свята – дует «Володимир і Великий», шоу «Вар'яти».

Основні заходи до Дня народження нашого міста розпочнуться у суботу, 11 вересня. Церемонія відкриття свята відбудеться о 14:00 на Майдані Незалежності під музичний супровід симфонічного оркестру Вінницької обласної філармонії ім. М. Леонтовича «Арката». Також на головній сцені свята для вінничан виступлять гості з Києва: чоловічий вокальний секстет «ManSound» та жіночий оркестр «Queens Orchestra».

Також, Майдані Незалежності оживуть “Вінницькі натхненники”: Михайло Коцюбинський, Григорій Артинов, Натан Альтман та Микола Пирогов.

На Соборній вінничан зустрічатимуть міми. У центрі міста розташують фото локації аби всі могли зробити світлини на згадку. Також, на вінничан та гостей міста чекають виступи молодих вінницьких спортсменів. Не обійдеться і без зіркових гостей. Цьогоріч на Дні народженні Вінниці виступатимуть: Артем Пивоваров, гурти «Go-A Band» та «MOZGI». За традицією концерт відбудеться на площі В. Стуса (біля «Книжки»), початок о 19.00.

Про це повідомляє офіційний сайт Вінницької міської Ради.

“У цьому році заходи до Дня народження Вінниці відбуватимуться 10 та 11 вересня. Основна концепція святкування Дня міста – “Вінниця – це місто-магніт”, Створюючи програму святкування, ми дослухаємось до побажань вінничан. Ми намагались так організувати свято, щоб було цікаво всім, щоб кожен вінничанин та гість Вінниці знайшов локації собі до душі: чи то виступи симфонічних оркестрів, чи попгуртів, чи то майстер-класи з народної творчості або ж із сучасного мистецтва. Але яку б локацію не відвідали вінничани, дуже важливо пам'ятати, що в нинішніх умовах необхідно дотримуватись усіх рекомендацій МОЗ України щодо участі у масових заходах». Зокрема, необхідно утриматися від відвідування святкових майданчиків у разі появи будь-яких симптомів ГРВІ або COVID-19; не відвідувати їх людям, які належать до групи ризику; дотримуватись дистанції, носити маски та мити руки чи обробляти їх антисептиком; не вживати алкоголь.” – каже директор департаменту культури міської ради Максим Філанчук.

Вулиця Соборна, як і кожного святкування, буде пішохідною. Буде презентовано візії Стратегії “Вінниця 3.0”. Гості свята зможуть поринути в атмосферу туристичної Вінниці “Гостинна Вінниця”. Будуть представлені різноманітні виставки, майстер-класи, інсталяції сучасного мистецтва межах Всеукраїнського форуму сучасного мистецтва «ВІНнеційська бієнале». Також на Соборній пройде фестиваль спорту “Сила міст-9”.

На Європейські площі вінничан буде вітати Академічний міський камерний хор ім. В. Газінського та майстерня естрадного мистецтва “Зоряна мрія” й гурт «Sunrise». Концерт відбудеться в рамках проєкту «Rock-N-Choir». А о 20:00 можна буде переглянути кінострічку просто неба у «Кінодворику».

Майдан Небесної Сотні стане локацією для фестивалю народної творчості “Благословенні будьмо і єдині”.

У Центральному парку ім. М. Леонтовича, біля Літнього театру, о 14.30 розпочнеться фестиваль-конкурс сучасного танцю «Dance HUB». 10-12 вересня пройде фестиваль вуличної їжі «Vinnytsia Food Fest» на майдані “Водограй”.

А на завершення, для гостей буде концертна програма на площі Василя Стуса за участі зіркових гостей: гурту «Go_А», Артема Пивоварова та гурту MOZGI

Ведучими заходу будуть - Ольга Цибульська та Володимир Такудіс.



Переглядів: 2855
Поширень: 0

Останні новини