21 вересня у селі Правилівка Оратівського району відбудеться "Всеукраїнський фестиваль борщу"

Х Всеукраїнський фестиваль борщу 21 вересня збере фольклорні колективи, поетів, письменників, артистів, але головне – кухарсько-мистецькі команди з Вінницької, Житомирської, Київської, Кіровоградської, Полтавської та Черкаської областей.

Дійство відбуватиметься на відкритому майданчику телеканалу “ВІНТЕРА” – у "Театрі на городі Ганни Секрет" у селі Правилівка Оратівського району Вінницької області. Початок о 12 год. 

Цього року очікують на приїзд поетеси Ганни Чубач, актриси Людмили Алфімової, письменника Вадима Вітковського, артистів Миколи Янченка, Олексія Ричко. За планом мають приїхати 43 борщі у супроводі дитячих, студентських аматорських фольклорних колективів з 7 областей України. 

До ювілейного фестивалю Ганна Секрет підготувала книгу "На борщах зростає Україна". Це своєрідний літопис фестивалів, у ній зібрані рецепти борщів, пісні, вірші та жарти, з якими їх подавали. Ілюструють книгу понад 300 світлин.

За це десятиліття до Правилівки привезли близько 500 борщів. У різні роки смакували секретну страву Ганна Чубач, Петро Перебийніс, Ніна Гнатюк, Людмила Алфімова, Микола Янченко, гурти "Мокоша" та "Лісапетний батальйон". Щороку майже півсотні колективів варять борщі за особливими рецептами. І в кожного свій секрет – квашена капуста, буряки чи яблука, гриби, чорнослив або зерна граната, і навіть мед.

Страви на Всеукраїнському фестивалі борщу подають з пампушками та усмішкою. Головне – приїжджайте зі своїми ложками. Пригощають усіх!

Сторінка фестивалю у Facebook.



Переглядів: 8319
Поширень: 1

Останні новини