Маршрутна карта для ОСББ і співвласників багатоквартирних будинків по роботі з Фондом енергоефективності

Мінрегіон спільно з міжнародними партнерами зі Світового Банку — розробив маршрутну карту для ОСББ і співвласників багатоквартирних будинків по роботі з Фондом енергоефективності. В ній чітко виписані заходи, які необхідно виконати будинку для отримання як фінансової, так і технічної допомоги від Фонду ЕЕ. А також принципи роботи майбутньої програми з термомодернізації багатоквартирних будинків від Фонду. Про це за результатами засідання Координаційної ради донорів повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Для майже 30 тисяч ОСББ, які вже сьогодні функціонують в Україні, це стане своєрідною маршрутною картою як у технічному напрямку, так і у залученні фінансів в проекти з термомодернізації, як тільки Фонд енергоефективності запрацює на повну силу», — наголосив Геннадій Зубко. За його словами, наразі потреба українських багатоповерхових будинків в інвестиціях для здійснення заходів енергоефективності та утеплення складає близько 40-50 мільярдів євро.

Нагадаємо, вчора за участі заступниці генерального директора Генерального директорату з питань політики сусідства та переговорів з розширення Єврокомісії Катаріни Матернової відбулося засідання Координаційної ради донорів, на якій було напрацьовано план дій по запуску Фонду енергоефективності, подальшу координацію роботи міжнародних партнерів та донорів щодо реформи енергоефективності. Також Катарінf Матернова повідомила про те, що Євросоюз готовий надати другий фінансовий транш у 54 млн євро на підтримку роботи Фонду ЕЕ.



Переглядів: 3646
Поширень: 0

Останні новини