У Вінниці продовжують будувати муніципальне житло

У квітні цього року розпочалось будівництво нового об'єкта за Програмою «Муніципальне житло ВМТГ» на вулиці Анатолія Бортняка, 8. Будинок на два під’їзди та з підземним паркінгом. У ньому буде 105 квартир, з яких 75 – для учасників програми.


Про це повідомляє Вінницька міська рада.


Програма «Муніципальне житло Вінницької міської територіальної громади» у Вінниці діє вже дванадцятий рік. Цьогоріч розпочалось будівництво нового об'єкта на вул. Анатолія Бортняка. Тут вінничани отримали 75 квартир.

«В цьому будинку отримають житло 8 учасників АТО/ООС. І при будівництві наступного муніципального будинку ми теж будемо передбачати таку можливість для цієї категорії. Також цього року вперше на квоту для осіб з інвалідністю I групи надійшло три заяви. Тому ми вийшли з пропозицією до виконкому міської ради, оскільки у нас не було заяв на квоти для членів сімей загиблих учасників АТО, щодо проведення перерозподілу на користь осіб з інвалідністю I групи. Тож три людини з інвалідністю стали учасниками Програми, і вони матимуть квартири у цьому будинку. Також три квартири отримали молоді сім’ї, одна квартира дісталась багатодітній родині»

- розповів заступник міського голови Андрій Очеретний.


Найбільшу квоту віддали медикам та освітянам – це 33 квартири. Решта квартир дісталась іншим працівникам бюджетної сфери, а також робітникам комунальних підприємств, учасникам АТО/ООС, людям з інвалідністю, молодим та багатодітним сім’ям.

«Ми з чоловіком не один рік жили в квартирі моєї мами, але я весь цей час мріяла мати власний куточок і бути там господинею. На жаль, грошей не було, щоб придбати житло, а кредит брати боялись. Про програму «Муніципальне житло» нам розповіли друзі. Вони в свій час теж придбали житло у муніципальному будинку. Ми звернулись до міської ради, щоб дізнатись про умови кредитування. Виявилось, що спершу потрібно внести 30% вартості майбутньої квартири, а решту сплачувати впродовж 15 років. І такий варіант нам підходив. Та й те, що замовником будівництва є міська рада, нам теж сподобалось – це означає, що будинок не стане довгобудом. Ми зібрали всі документи і взяли участь у жеребкуванні, під час якого нам дісталась однокімнатна квартира у 39 кв. м»

 - каже лікар-фтизіатр Вінницької багатопрофільної лікарні Вероніка Рябоконь


Програма «Муніципальне житло ВМТГ» з кожним роком стає популярнішою, адже вартість квадратного метра у таких новобудах значно нижча від ринкової. У муніципальному будинку на вул. Бортняка один квадратний метр вартує 16 900 грн. При цьому вартість одного квадратного метра у цьому районі становить в середньому щонайменше 25 000 грн.

«Для вінничан отримати квартиру у муніципальному будинку - це гарантія, що його зведуть швидко і якісно, адже замовником будівництва є комунальне підприємство, яке також здійснює технічний нагляд. Я з впевненістю можу сказати, всі будівельні роботи ведуться якісно. Цей об’єкт має бути зведений за 18 місяців. Наразі у планах ввести цей будинок в експлуатацію в 2022 році. Наша ціль – пришвидшити будівництво цього об’єкту, щоб зменшити незручності для мешканців навколишніх будинків»

 - говорить заступник міського голови Андрій Очеретний.


Наразі будівництво 11 муніципального багатоквартирного житлового будинку на вулиці Анатолія Бортняка у розпалі. Тут вже звели шість поверхів другої секції та три поверхи першої.



Переглядів: 3744
Поширень: 2

Останні новини