Безкоштовні програми обміну для школярів

Сучасній освіченій людині не обійтись без знання іноземних мов. Для ефективного навчання краще практикувати мову зі шкільного віку. Ваша дитина може взяти участь в одній із безкоштовних програм обміну для школярів. 

Це дає можливість збагатити культурний досвід і розвинути справжні мовленнєві навички. Потім, будучи студентом, можна взяти участь, скажімо, в «Work and Travel» і просто побачити світ. Якщо є проблеми зі знанням мови, то на Buki можна знайти хорошого репетитора. 

Найбільш пріоритетними для вивчення є англійська, німецька, французька, іспанська, польська. 

6 безкоштовних програм для учнів та умови участі

    AFS – програма для обміну школярів віком від 15 до 18 років з державними школами США. Діти проживають в американських родинах. Відбір кандидатів здійснюється шляхом інтерв’ю з представником адміністрації проєкту. Важливе значення має участь в олімпіадах і конкурсах та інші навчальні і творчі досягнення дитини. Також доведеться складати міжнародний іспит з англійської. Школяр повинен зняти відеоролик з поясненням, чому він хоче взяти участь у програмі і написати листа своїй американській родині. Основна мета програми – міжкультурний обмін і навчання.

    FLEX – ще одна відома програма для учнів 8, 9 і 10-х класів, народжених з 1 січня 2005 року до 15 липня 2007 року. Також потрібно добре володіти англійською для рівня свого класу, відповідати вимогам візи J-1 і не знаходитися в США довше, ніж 3 місяці протягом останніх 5 років. Тривалість програми – 1 рік, під час якого підліток живе в американській родині і навчається в одній із державних шкіл США. Щоб взяти участь у відборі, потрібно пройти онлайн тестування з англійської мови, написання творів, заповнення анкети та співбесіду.

    HMC Projects. Асоціація приватних шкіл-пансіонів Великобританії надає можливість школярам з Центральної та Східної Європи навчатися за програмою, яка повністю або частково покриває витрати. Програма розрахована на старшокласників віком 16-17 років. Відбір учнів проходить у два етапи – тестування на знання мови та інтерв’ю.

    GLS – програма для учнів віком 14-17 років, яка заснована з метою вивчення німецької мови іноземними школярами. Тривалість програми від 2 до 11 місяців. Для участі потрібно скласти вступний онлайн тест і мати знання мови на рівні А2 і вище. 

    Програма Європейської школи Східного партнерства. У ній можуть взяти участь учні 16-17 років. Навчання триває 1 рік, після чого випускник отримує диплом міжнародного бакалаврату, що дає можливість вступити до будь-якого вишу Європи та світу. Сам навчальний заклад знаходиться у Тбілісі. Для участі необхідно скласти письмові тести через Zoom, наступний крок – інтерв’ю. 

    UWC – міжнародна програма обміну для школярів 10 і 11 класів з частковим або повним фінансуванням. Школяр може потрапити на навчання до одного з 18 коледжів у Європі, Азії, Америці або Африці. Конкурсний відбір включає подання аплікаційної заявки з двома рекомендаційними листами, проходження співбесіди через Skype, написання есе, групові дискусії та вирішення кейсів.

Які привілеї дає знання іноземних мов?

Знання англійської чи іншої іноземної мови корисне не лише для подорожей і міжкультурних обмінів. Це блискуча можливість для здобуття якісної вищої освіти за кордоном, вигідного працевлаштування і кар’єрних досягнень. Навчання за обміном – перший крок до успішного майбутнього дитини.

Аби не хвилюватися з приводу конкурсного відбору, підбирайте професійного викладача на Букі. Репетитор допоможе швидко підтягнути знання і покращити комунікативні навички. 


Переглядів: 13673
Поширень: 33

Останні новини