Макрофінансова допомога для України від ЄС склала 600 млн євро

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що Європейська комісія прийняла рішення виділити макрофінансову допомогу для країни в розмірі 600 млн євро. Глава держави опублікував дане рішення на своїй сторінці у Твіттері 15 вересня. Більш детальна інформація доступна на сайті https://novynarnia.com/.

Зеленський дякує не тільки Євросоюзу, а й голові Європейської комісії Урсулі фон дер Ляйен. Також відзначено рішення віце-президента ЕВ Валдіса Домбровскіса. Глави ЄС позитивно ставляться до реформ, які впроваджуються в Україні. Тому для держави виділений другий транш, сума якого становить 600 млн євро. Президент відзначає, що подібна допомога є символом солідарності ЄС та нашої країни, держави спільно долають неприємності та борються з проблемою, яка торкнулася кожного континенту – COVID-19. Ця інформація опублікована на особистій сторінці президента в Твіттері. Ви можете подивитися більше новин, які хвилюють Зеленського. Інформація оновлюється своєчасно.

Отримання траншу

У квітні 2020 року Єврокомісія надала Україні макрофінансову допомогу в розмірі 1,2 млрд євро. Дана сума виділена для того, щоб подолати кризу в країні. Він пов’язаний із наслідками пандемії, коли велика частина підприємств була змушена піти на карантин.

Меморандум отримав юридичну силу 25 серпня. Цю заяву зробила Верховна Рада. У документі зазначено, що Україна отримала фінансову підтримку від Європейського Союзу, сума якої склала 1,2 млрд євро.

Вперше транш був виданий в грудні 2020 року. Він допоміг країні вийти з кризи, пов’язаної зі швидким поширенням захворювання COVID-19 серед жителів України. Для держави не було позначено певних вимог, так як допомога була потрібна максимально швидко.

Для другої фінансової підтримки були визначені деякі умови, а конкретніше – 8 заходів, які викладені в меморандумі. В їх числі – управління фінансами в державі, протидія корупції, поліпшення управління державними організаціями. Також поліпшення повинні торкнутися ділового середовища.

Ключові вимоги, які країна повинна виконати для отримання другого траншу від ЄС – проведення реформ. Вони стосуються Вищої кваліфікаційної комісії суддів та Вищої ради правосуддя. Основні закони вже узгоджені та прийняті, тому вимоги поступово виконуються. Глава держави робить все можливе, щоб правильно розподілити кошти в бюджеті власної країни.


Переглядів: 2275
Поширень: 0

Останні новини