У Черкасах підняли ціни на тепло

У Черкасах підняли ціни на тепло для всіх, хто користується послугами комунального підприємства "Черкаситеплокомуненерго". І для комерційних установ і для населення. 

Про це повідомляє Суспільне.

Керівник КП "Черкаситеплокомуненерго" Павло Карась сказав, що без підняття цін на тепло неможливо пройти опалювальний сезон:

"Наразі тариф на газ складає 3 900 гривень за 1 000 м3, а насправді відповідає тарифу 6 183,33 гривні за 1 000 м3 без ПДВ. Без підняття тарифу неможливо буде пройти весь опалювальний сезон. Для населення тариф зросте незначно. Це все компенсується субсидіями", — зауважив він.

Павло Карась пояснив підняття цін тим, що "Нафтогаз" дуже різко змінив підходи до оплати природного газу.

"Інших варіантів обійти цю ситуацію немає, врятувати опалювальний сезон можливо тільки підвищенням тарифів", — додав він.

Тож тепер, тариф на теплову енергію для населення становитиме 1652,73 грн/Гкал; для потреб бюджетних установ – 2774,56 грн/Гкал; для потреб інших споживачів – 2873,17 грн/Гкал.

Тарифи зміняться й у інших містах України. Наприклад у Рівному за попередніми розрахунками, тариф для населення з 1900 гривень за одну гігакалорію мав би збільшитися майже вдвічі, втім цю суму наразі переглядають.



Переглядів: 2983
Поширень: 0

Останні новини