“Золоті роки”: у Вінниці проходить форум людей поважного віку

Протягом двох днів, 1-2 жовтня, у Вінниці проходить форум “Золоті роки”, його приурочили до Міжнародного дня людей поважного віку. 

Про це повідомила Вінницька міська рада.

У рамках форуму вінничанам надають консультації щодо пенсійного забезпечення, соціального захисту та різних юридичних питань. Всі учасники форуму можуть долучитись до круглого столу «Серце забуте зігріємо добром», взяти участь у майстер-класі з пісочної анімації, навчитись надавати першу допомогу та відвідати «Золоту вечірку».
А завтра людям поважного віку покажуть фільм «Мої думки тихі».

Форум «Золоті роки» започаткувала Вінницька обласна універсальна наукова бібліотека ім. К. А. Тімірязєва. Цьогоріч він проходить вперше.

«Передаю від міського голови Сергія Моргунова слова вдячності людям поважного віку, за ваш досвід, мужність, виваженість. Бажаю здоров'я, активності, уваги та поваги від близьких та рідних. Дуже добре, коли люди протягом всього свого життя відчувають себе комфортно та впевнено, особливо у поважному віці. Приємно, що наше місто вже всьоме стало найкомфортнішим в Україні»

 - привітала вінничан директорка департаменту соціальної політики Вінницької міської ради Валентина Войткова.

Міський голова Сергій Моргунов привітав вінничан «поважного віку» на своїй сторінці у фейсбуці.

«Здобути нову освіту, розпочати бізнес або зайнятись творчістю – і все це у «срібному віці». Такі приклади надихають інших. Важливо, щоб у Вінниці ставало більше можливостей для людей поважного віку. Це потребує зміни філософії не тільки на рівні нашої громади, а і всієї держави. Наші муніципальні програми для вінничан 60+ будуть розширюватись. Діяльність Терцентру, «Університети ІІІ віку», Рада поважних – лише окремі кроки. Коли до міського життя і розвитку громади долучаються усі покоління – це запорука успіху»

 – написав Сергій Моргунов.

У цьому році у Вінниці була прийнята Програма «Громада відкритих можливостей для людей похилого віку Вінницької міської територіальної громади на 2021-2023 роки» https://cutt.ly/1EAOcQ9. 

«Дуже важливо, щоб люди не почувались обділеними увагою, щоб могли реалізовуватись у громаді, ділитись своїми вміннями, ініціювати різні ідеї та втілювати їх у життя. У рамках Програми «Громада відкритих можливостей для людей похилого віку Вінницької МТГ» у місті вже створили Раду Поважних при міському голові https://cutt.ly/KEAO1io.  Ми – одне з перших міст, яке створило таку структуру. Представники цієї Ради надаватимуть пропозиції щодо соціального розвитку нашої громади»

 – каже Валентина Войткова.

Кілька тижнів тому у Вінниці презентували соціальний паспорт «Картка життя» https://www.vmr.gov.ua/Lists/CityNews/ShowNews.aspx?ID=8504. Такий паспорт допоможе одиноким людям у випадках, коли виникне загроза їхньому життю та здоров'ю.

«Відчувалася і відчувається велика підтримка під час коронавірусу, коли з бюджету територіальної громади надавалася муніципальна доплата в рамках програми «Вінничани важливі». Тоді, щоб літні люди не виходили з дому і не наражали себе на небезпеку, їм привозили продуктові набори. Загалом було передано 15 тисяч таких наборів»

– каже Валентина Войткова.

Вінничани літнього віку можуть активно проводити своє дозвілля у Територіальному центрі соціального обслуговування. «Тут діє багато різних гуртків і вони користуються популярністю у відвідувачів. Люди поважного віку їздять на велосипедах, займаються скандинавською ходою, нещодавно відбувся конкурс «Пані 60 +», - зазначила Валентина Войткова.

Форум «Золоті роки» продовжується, його програма досить насичена. По обіді розпочався круглий стіл «Серце забуте зігріємо добром», де зустрінуться представники органів влади та місцевого самоврядування, лікарі-практики, працівники соціальної сфери, громадські діячі, які обговорять актуальні соціальні та медичні питання. О 16.00 запрацює творча майстерня з майстер-класами.

О 17.00 за адресою: вул. Соборна,70 (перший поверх), відбудеться «Золота вечірка», де можна буде послухати музичні твори у виконанні дуету «Інтонація» та учасників художньої самодіяльності Територіального центру соціального обслуговування Вінниці. А 2 жовтня у Вінницькому обласному молодіжному центрі «Квадрат» охочі зможуть переглянути кінофільм «Мої думки тихі».



Переглядів: 3112
Поширень: 0

Останні новини