Делегація з девяти громад Вінниччини переймала досвід з протидії домашньому насильству

Вчора, п'ятого жовтня, до Вінниці приїхали представники центрів надання соціальних послуг з девяти громад Вінниччини. Вони цього року планують створювати на своїх територіях спеціалізовані служби для допомоги людям, які постраждали від домашнього насильства. 

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Гості ознайомилися з роботою денного центру соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.Там надають  комплексну соціально-психологічну та первинну правову допомогу, а також соціальні послуги постраждалим від домашнього насильства.

«Спеціально обладнані кімнати, де люди, які постраждали, можуть протягом дня перебувати разом з дітьми. З ними працюють психологи та фахівці із соціальної роботи. В кімнаті можна перекусити, попити чаю, розігріти їжу. Якщо є необхідність цілодобового перебування, у нас є кризові кімнати. Там постраждалі разом з дітьми можуть знаходитись до 20 діб»

 - зауважив начальник відділу денного центру Максим Юрченко.

Під час зустрічі фахівці ознайомилися з роботою мобільної бригади соціально-психологічної допомоги.

Серед гостей – директорка Центру надання соціальних послуг Томашпільської селищної ради Людмила Поперечна. «Я приїхала до Вінниці, аби перейняти досвід щодо протидії домашньому насиллю. Наразі ми працюємо над створенням денного центру у нашій громаді. Тому практика вашого міста для нас дуже цінна. Ми побачили як працює мобільна бригада, денний центр. Тож повертаюся до своєї громади з новими знаннями».

«Вінницька територіальна громада має досвід у цій сфері і готова ділитися ним із колегами. До нас приїжджають делегації не лише з області, а й з різних міст України. Це говорить про те, що ми розвиваємося і не стоїмо на місці. В цьому році міська рада виділила ще одну квартиру для кризових кімнат. Тож тепер крім двох діючих, буде ще дві кімнати. Адже є велика потреба реальної практичної допомоги. І ми готові надавати її мешканцям нашої громади»

- каже директорка Вінницького міського центру соціальних служб Наталія Добровольська.

З січня 2021 року охоплено соціальними послугами спеціалізованих служб підтримки постраждалих від домашнього насильства 209 сімей, соціальним супроводом – 2 особи і 21 сім'ю. Від початку року скористалися послугами кризової кімнати 12 жінок з дітьми.


Теги: делегація

Переглядів: 2986
Поширень: 0

Останні новини