Вінницька область отримала 369 «пакунків малюка»

Вінницька область отримала першу партію «пакунків малюка», які передбаченні як одноразова допомога породіллям при народженні дитини. Наразі надійшло 369 комплектів.

Починаючи з 21 вересня пакунки роздаватимуть матусям по всій області. Про це повідомила директор департаменту соціальної і молодіжної політики облдержадміністрації Наталя Заболотна.

«Сьогодні райони та міста обласного значення отримують «пакунки малюка» з обласного складу. Завтра, 21 вересня, їх почнуть роздавати матусям, які народили з 1 по 7 вересня. Всі мами, які виписалися з пологових відділень пізніше, також обов’язково отримають комплекти, однак згодом. Їм їх доставлятимуть додому. В подальшому породіллі отримуватимуть комплекти при виписці», - зазначила Наталя Заболотна.

Даний проект мав стартувати із 1 вересня. Але через те, що потрібно роздати значну кількість «пакунків малюка» по всій України, їх не встигають комплектувати. Наступну партію в області очікують через тиждень.

«Ми отримуємо пакунки опломбованими, відкрити їх може тільки мама. В області чітко налагодили систему логістики, залучили усі соціальні служби, щоб із нашої сторони не було ніяких затримок. По мірі надходження пакунків, вони одразу будуть роздаватися матусям», - додала Наталя Заболотна.

Варто зазначити, що «пакунок малюка» це пілотний проект, який реалізується у рамках Меморандуму порозуміння між урядом України та ООН. Відповідні угоди щодо реалізації проекту були підписані між обласними адміністраціями та Управлінням ООН з обслуговування проектів (ЮНОПС), яке займається поставкою комплектів для новонароджених.

До складу «пакунків» входить одяг для дитини віком від 0 до 3 місяців та від 3 до 6 місяців; засоби догляду, гігієни, ковдра, матрац та інші речі, необхідні для новонароджених малят.



Переглядів: 3182
Поширень: 2

Останні новини