На Майдані Незалежності встановили мультимедійну скульптуру

У центрі міста, на майдані Незалежності, встановили скульптуру Плексус. Інсталяція присвячена Криму та символізує соціокультурний взаємозв'язок між людьми, який є чинником громадянського суспільства. Мультимедійна скульптура буде у Вінниці протягом місяця – до 24 листопада.

Про це повідомляє міська рада.


Автор об'єкту - Сергій Ніжинський 
Кураторка проєкту - Катерина Рай


Вона має датчики дотику й серцебиття, тому «відчуває» дотик до неї, зчитує серцевий ритм, і відгукується змінами в графіці.


Інсталяцію створили спеціально для проєкту «Кримська платформа» за ініціативи та за повної підтримки МЗС України та Українського інституту.  Вінниця - друге місто яке вона «відвідує». Її постійне місце експонування - Київ. Біля офісу Кримської платформи. 


«Скульптура мультимедійна, простим оком не можна побачити наскільки складні тут процеси. У пасивному режимі на екранах інсталяції представлений партикулярний орнамент, символ Криму та саміту «Кримська платформа», анімований цифрами з баз даних про зміни населення півострова.», - розповідає Олександра Венславовська, організаторка фестивалю сучасного мистецтва AIR Fest Vinnytsia.



Переглядів: 2586
Поширень: 0

Останні новини