З Вінниці до Писарівки курсуватиме тролейбус 12-А

Сьогодні, 28-го жовтня, у Вінниці запустили продовжений маршрут №12-А «Гніванське шосе – Немирівське шосе» до села Писарівка.


Про це повідомляє Вінницька міська рада.


Для прокладання нового маршруту не будували контактну межу, а на маршруті курсуватиме тролейбус VinLine з автономним ходом.
Міський голова Сергій Моргунов особисто проїхався оновленим маршрутом та поспілкувався з місцевими жителями.


«Маршрут 12-А – один з найдовших у Вінниці, він пролягає через все місто та забезпечує з'єднання приєднаних громад до міста. Раніше він мав протяжність близько 14 кілометрів, а зараз додається ще 3,9 кілометра. Зараз його загальна протяжність – 18 кілометрів. Зокрема на автономному ходу тролейбус проходить 7 кілометрів в одному напрямку. Така відстань достатня для забезпечення цього маршруту транспортом, адже запас автономного ходу – 20 кілометрів. До Писарівки зараз буде ходити 4 тролейбуси, інтервал руху складатиме від 24 до 47 хвилин. Враховуючи пасажиропотік та побажання мешканців, будемо за потреби корегувати графік руху»

– каже гендиректор ВТК Михайло Луценко.


«Тепер люди, які живуть у Писарівці, зможуть сісти на кінцевій зупинці громадського транспорту і з комфортом дістатись до міста. Також тепер у нас є світлофори, завдяки яким підвищився рівень безпеки руху. Я від всіх мешканців сіл Щітки, Писарівка, Вінницьких Хуторів дякую за те, що ми у свій час зробили правильний вибір і приєдналися до Вінниці і на сьогоднішній день є результат»

- зауважив депутат Вінницької міської ради Дмитро Науменко.


Зауважимо, що система громадського транспорту Вінниці є найкращою, це підтверджує оцінка самих мешканців відповідно до Всеукраїнського муніципального опитування, яке проводив Міжнародний республіканський інститут (IRI) за сприяння USAID. 74% вінничан позитивно оцінюють розвиток транспортної інфраструктури.



Переглядів: 3105
Поширень: 0

Останні новини