Міжнародну відзнаку в галузі кліматичної освіти отримали чотири вінницькі школи

Школа №33, гімназія №6 та ліцеї №7 та №17 міста Вінниця, отримали престижну міжнародну відзнаку «Climate Action Project School of Excellence».

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Вінницькі школи увійшли до топ-250 кращих шкіл світу. Серед спікерів на події були Принц Сполученого Королівства Великобританії та Північної Ірландії Вільям, президент Джеймс Алікс Мішель (Сейшельські острови), Рік Девіс (NASA), Метт Ларсен-Доу (WWF). Також – представники ООН з питань навколишнього середовища та інші світові лідери, кліматологи та активісти.

«Мені імпонує, що наші діти не просто задумуються про глобальні виклики, а й на власному прикладі показують, що може зробити кожен. Зелене та екологічно чисте місто – один з пріоритетів нашої Стратегії 3.0. А разом з вмотивованою молоддю ми зможемо набагато більше», – каже міський голова Сергій Моргунов.

Престижну відзнаку давали закладам за результатами їхньої роботі в галузі кліматичної освіти та учнівських рішень щодо екологічних проблем. Хто саме отримає відзнаку, визначали представники ініціативи з підвищення обізнаності про зміни клімату Cartoon Network Climate Champions та глобального освітнього проєкту Climate Action.

 

Учасники проєкту Climate Action Project мали можливість відвідати вебінар LEGO Build the Change. А також долучитись до міжнародних перегонів по еко-дружнім вчинкам з використанням мобільного застосунку EarthProject App, що відстежує щоденні дії учнів, які позитивно впливають на клімат.  Зокрема, за результатами перегонів, команда учнів школи-гімназії № 6 «CAP – Vinnytsia Gymnasium # 6» увійшла у ТОП 20.


Теги: Вінниця

Переглядів: 2847
Поширень: 0

Останні новини