22-ий міжнародний джазовий фестиваль завершився виступами колективів з різних куточків планети

23 вересня відбувся останній концерт в рамках ХХІІ міжнародного джазового фестивалю VINNYTSIA JAZZZFEST. Вінничани та гості міста мали можливість насолодитись виступами джазових колективів з Литви, Південної Кореї та України. На фінальному концерті побував і вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Розпочався цей джазовий вечір проектом «ЛИТОВСЬКІ ТРОМБОНИ & ЛОРЕТА СУНГАЙЛЕНЕ» (Литва) – виступом оригінального секстету у складі 6 тромбоністів і знаменитої литовської співачки-етномузикознавиці Лорети Сунгайлене. У виступі колективу поєднались народна і джазова музика, продемонструвавши слухачам цікавий сучасний погляд на литовський фольклор.

У другому відділенні концерту вперше в Україні виступили джазові зірки Південної Кореї – HG FunkTronic на чолі з знаменитим барабанщиком Хонг Гі Кімом. Свій власний стиль джазу гурт створив у 2015 році, коли представив світу альбом з красномовною назвою «READY FOR CHANGE», який було номіновано як один з найкращих джазових альбомів у Кореї. Відтоді HG FunkTronic – один з найпопулярніших джазових колективів Південної Кореї.

Критики й фани називають творчість HG FunkTronic «джазом майбутнього». Харизматичні й готові до креативних експериментів, музиканти HG FunkTronic вражають майстерною грою, запальними ритмами і своєю шаленою енергетикою.

На концерті-закритті фестивалю глядачі мали можливість почути безсмертні хіти Френка Сінатри у виконанні унікального українського бенду FRANKYJAZZ. За вісім років ця яскрава команда зайняла свою нішу у світі класики джазового жанру. Під час їхніх виступів навіть пасивні глядачі не стримуються і починають пританцьовувати в такт мелодіям. Вокаліст бенду Віталій Костенко у світі шоу-бізнесу також відомий, як художній керівник та джаз-вокаліст телешоу «Танці з зірками».

«Вінниця вже 22-ий рік поспіль стає столицею джазу. І я не можу не відзначити Ірину Френкель та Павла Третякова, які роблять все, щоб наше місто ставало культурною столицею країни, – сказав міський голова Сергій Моргунов. – Цього рок фестиваль має дуже широку географію, вперше у нас виконавці з нової Зеландії та з Південної Кореї. Ці три дні подарували вінничанам і гостям міста неперевершені враження і багато позитивних емоцій. Я не зміг відвідати мюзикл «В джазі тільки дівчата», але чув багато гарних відгуків. Я дякую організаторам, усій команді та чудовим виконавцям, які три дні надихали вінничан своєю творчістю, музикою і неперевершеним виконанням».




Переглядів: 2316
Поширень: 0

Останні новини