Дітей від 12 років можна вакцинувати від COVID-19

Тепер дітей віком від 12 років можна вакцинувати проти коронавірусної хвороби. Батькам необхідно надати довідку форми 063/о (карта профілактичних щеплень), що підтверджує наявність у неї всіх рутинних щеплень згідно з Національним календарем щеплень.

Про це повідомляє Центру громадського здоров’я України на сторінці у фейсбук.

Довідку щеплень можна отримати в амбулаторії центру первинної медико-санітарної допомоги за місцем спостереження дитини або ж у педіатра чи сімейного лікаря, з яким укладено декларацію. Вакцинація дітей та підлітків відбувається:

– для дітей 12 - 13 років — за згодою батьків, відповідно до статті 43 Основ законодавства про охорону здоров’я;

 – для дітей 14 - 17 років — на підставі власного рішення дитини про вакцинацію.

Для коректного формування COVID-сертифікату на підставі вакцинації дитини необхідно: – перевірити коректність внесених персональних даних дитини в електронній системі охорони здоров’я: у медичній картці має бути зазначений ідентифікаційний код саме дитини (якщо внесено РНОКПП одного з батьків (опікунів) сертифікат не сформується ні дитині, ні одному з батьків (опікунів)); – запис про вакцинацію від COVID-19 має бути внесено коректно; – якщо запит на формування сертифікату дитині робить один із батьків (опікунів) саме він має бути зазначений в електронній системі охорони здоров’я як законний представник дитини.

Важливо! Зробити вакцинацію дитині до 14 років можна лише за згодою батьків, тож вам треба бути присутнім на щепленні.


Теги: вакцина

Переглядів: 3120
Поширень: 0

Останні новини