Група диспетчерів цілодобово координує роботу міського транспорту

Забезпечення функціонування громадського транспорту цілодобово координує група диспетчерів Вінницької транспортної компанії (ВТК).

Щоб забезпечити 24-годинний контроль, залучено 26 диспетчерів.

“Наш диспетчерський склад — 26 осіб. Вони позмінно починають свій робочий день з 6 ранку та закінчують о 23 годині. Диспетчерські пункти в депо працюють цілодобово. Саме вони контролюють дотримання графіків руху трамваїв, тролейбусів та автобусів, фіксують роботу міського транспорту, обідні перерви, простої на лініях для подальшого корегування руху транспорту. Також ми проводимо розрахунок розкладу руху та надаємо ці дані до КП “Вінницякартсервіс” для інформування громадськості”, - каже заступниця начальника служби безпеки руху Віра Шмігель.

У разі виникнення заторів, погіршення погодних умов або інших непередбачуваних випадків на маршрутах, що призводить до затримки транспорту,  диспетчери переводять графік на спеціальний режим - поінтервальний рух.

Відпрацьований певний алгоритм дій в екстрених випадках таких як ДТП або обрив контактної мережі.

“Якщо, скажімо, трапилась аварія на трамвайних коліях і відомом, що її ліквідація займе багато часу, ми перенаправляємо більше тролейбусів чи автобусів на дублюючі маршрути, щоб вінничани могли пересісти на цей вид транспорту і дістатись потрібного місця призначення”, - каже Віра. 

Довідка:

Система громадського транспорту міста - одна із кращих в Україні. Це підтверджують і профільні фахівці, і самі вінничани, які брали участь у Всеукраїнському муніципальному опитуванні Міжнародного республіканського інституту — IRI Ukraine — 75% мешканців Вінниці позитивно оцінили міську транспортну інфраструктуру.


Теги: транспорт

Переглядів: 2677
Поширень: 0

Останні новини