Як повинен відбуватися процес поховання померлих від COVID-19

Пандемія COVID-19 внесла суттєві корективи у такі церемонії, як поховання померлих. Протягом минулого року у Вінниці зареєстрували 3 650 поховань.

Згідно рекомендацій ВООЗ, варто уникати безпосереднього контакту з тілом померлого дітям, вагітним, людям похилого віку та імунодепресивним особам.

Відповідно до діючих правил і рекомендацій МОЗ стосовно безпечного поводження з тілами померлих з підозрою чи підтвердженим COVID-19 родичі та близькі, які бажають бачити тіло померлого, допускаються до нього виключно після його підготовки до поховання та повинні бути проінструктовані щодо заборони торкатися відкритих ділянок тіла та обрядових поцілунків при видачі тіла.

Згідно з розпорядженням Міністра охорони здоров'я України Віктора Ляшка, при похованні померлих від коронавірусу, одночасно може перебувати в приміщенні не більше, як одна людина на 10 квадратних метрів, при забезпеченні дистанції між людьми мінімум 1,5 м.

Оскільки зараз в Україні триває карантин і пов’язані з ним обмеження на зібрання людей в одному місці, ці правила можуть поширюються і на похорони людей, які померли не від коронавірусу.


Теги: поховання

Переглядів: 2642
Поширень: 0

Останні новини