Як доглядати за автомобілем, коли ви ним не користуєтесь

Якщо ви не збираєтеся використовувати свій автомобіль протягом кількох тижнів або навіть місяців, особливо взимку, вам потрібно переконатися, що він залишається в хорошому стані і що можна безпечно керувати, коли він вам знову знадобиться. Цей час варто використати для детейлінг авто. Є речі, які можуть полегшити ваше перше повернення за кермо, як наприклад:

очищення салону, нанесення кремнієвого складу,  перевірка заряду акумулятора,  та регулярна перевірка шин, 

Ось кілька простих кроків, які ви можете зробити, щоб підтримувати свій автомобіль у хорошому робочому стані у зимові місяці та у наступний період.

Перевірте, чи електроніка вимкнена.

Ви коли-небудь вимикали двигун автомобіля, а потім дізнавалися, що залишили увімкненими фари? Це легко зробити, особливо якщо ви поспішаєте або вас відволікають діти. Тому просто переконайтеся, що вся електроніка вимкнена, включаючи радіо, перш ніж вимикати запалення.

Тримайте автозакритим

Якщо вам пощастило мати гараж - і у вас не було спокуси перетворити його на смітник - тоді він ідеально підходить для забезпечення захисту вашого автомобіля від зимової негоди, поки він не використовується. Якщо ви збираєтеся залишити свій автомобіль на вулиці, на під'їзній доріжці або припаркувати його на вулиці, можливо, варто купити захист від негоди та надійний автомобільний чохол, щоб ваш автомобіль залишався чистим, сухим та прихованим від сторонніх очей. Перш ніж залишати автомобіль під плівкою, переконайтеся, що вікна повністю закриті, і зробіть все можливе, щоб відлякати тварин, таких як щури або миші, які можуть спробувати оселитися у вашому автомобілі. Ми рекомендуємо затикати вихлопну трубу та будь-які інші місця, де можуть гніздитися тварини, чистими ганчірками. Перш ніж знову їхати, обов'язково загляньте під капот, щоб переконатися, що дроти або ремені цілі.

Очищення

Не прибирайте машину, доки вона мокра чи брудна. Варто спершу почистити її. Такі речі, як старий пташиний послід, що залишився на авто, можуть призвести до пошкодження фарби. Ви також можете нанести віск для додаткового захисту. Крім того, очистіть інтер'єр, якщо авто залишиться на довгий час. В автомобілях можуть накопичуватися мікроби можуть  - ви, звичайно, не хочете, щоб вони паразитували місяцями поспіль.

Безпека від злодіїв

Не забувайте про безпеку. Перш ніж відправляти свій автомобіль у довгу відпустку, бажано в гаражі, переконайтеся, що ви не залишили нічого, що могло б спокусити злодіїв-авантюристів; це включає будь-що, від супутникової навігації до сонцезахисних окулярів. Крім того, переконайтеся, що ваша сигналізація або іммобілайзер включені, коли ви виходите з машини, перевірте чи блимає лампочка на панелі приладів. Якщо у вас немає іммобілайзера,варто розглянути можливість покупки сигналізації або перевірену часом класику - блокування керма.


Переглядів: 2150
Поширень: 0

Останні новини