У ковідних відділеннях вже застосували 51% кисневих точок

Починаючи з другого тижня січня, в Україні масово зростає кількість нових випадків коронавірусної хвороби. Лабораторні дослідження підтверджують наявні штами «Омікрону». Він рідше спричиняє серйозні симптоми, ніж попередні штами COVID-19, але є не менш небезпечним.

Реанімаційні відділення трьох міських «ковідних» лікарень завантажені на 70%, а стаціонари – на 40,8%. З 490 кисневих точок задіяно 251. 

«Зараз хвороба нагадує класичну гостру респіраторну вірусну інфекцію. Спостерігається незначна температура, закладеність носа, нежить, чхання, біль у горлі, головний біль. Потім додається кашель, пневмонія. Якщо пацієнт має супутні захворювання, то його стан стрімко погіршується. Щоб вберегтись від цієї хвороби, потрібно дотримуватись санітарних правил та карантинних вимог», - каже директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш.

Щодо вакцинальної кампанії, то за минулі вихідні антиковідними вакцинами імунізувався 431 вінничанин. Повний курс щеплень пройшли 149 199 людей, це – 49,7% від дорослого населення громади. На сьогоднішній день першою або двома дозами щепились 156937 осіб (52,3%) мешканців Вінниці. Бустерну дозу зробили 2380 містян. Щоб отримати інформацію про роботу центрів та пунктів вакцинації ВМТГ, слід перейти за посиланням https://new.vmr.gov.ua/vaktsynatsiia#3


Теги: лікарні

Переглядів: 2751
Поширень: 0

Останні новини