Після снігопаду Вінницю активно прибирають від снігу

 З 30 на 31 січня у Вінниці пішов сніг. Комунальники одразу виїхали прибирати місто від снігу та посипати протиожеледною сумішшю дороги та тротуари. Попри заметіль весь громадський транспорт Вінниці вийшов на маршрути в повному складі.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

За словами директора департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Юрія Семенюка, на дороги Вінниці виїхало 23 одиниці спецтехніки.

 

«О третій годині ночі у місті пішов затяжний потужний сніг. До 4:50 спецтехніка повністю розчистила проїжджу частину. Потім опади знову посилилися. Снігоприбиральна техніка чистила вулиці, тротуари та зупинки громадського транспорту повторно. Ми запустили додатково ланки, тому що почала утворюватися «снігова каша». Спочатку спецтехніка посипає головні магістралі міста, а після них - другорядні вулиці. Наразі комунальні служби продовжують працювати на автошляхах», - говорить директор департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Юрій Семенюк.

 

Також сніг прибирали у дворах багатоповерхівок. «На прибудинкових територіях снігоприбиральна техніка розчищала проїзди та тротуари у вихідні. Сьогодні з п’ятої години ранку техніка працювала повторно, а з шостої години ранку двірники почали посипати доріжки протиожеледною сумішшю», - сказав директор департаменту житлового господарства міської ради Роман Фурман.

 

Начальник відділу по розвитку об'єднань співвласників багатоквартирних будинків міської ради Ігор Іванов зазначив, що прибирання прибудинкових територій багатоквартирних будинків, у яких створені ОСББ, протиожеледними засобами має забезпечувати правління об’єднання співвласників багатоквартирних будинків або управлінська компанія/управитель, з якими був укладений відповідний договір. «Хочу наголосити, що у зв’язку з погіршенням погодних умов, необхідно посипати піщано-сольовою сумішшю прибудинкові території об'єднань», - каже начальник відділу по розвитку об'єднань співвласників багатоквартирних будинків міської ради Ігор Іванов.

 

Забезпечити прибирання біля своїх будинків мають і мешканці приватного сектору, адже комунальні служби розчищають лише магістральні вулиці. «Механізовано спецтехніка обробляє центральні вулиці приватного сектору. На спуски та підйоми вивезено піщано-сольову суміш. Мешканці використовують її самі. Якщо протиожеледні матеріали використовується, ми їх підвозимо додатково», - зазначає голова Асоціації органів самоорганізації населення міста Вінниці Наталія Панчук.

 

Нагадаємо, що поблизу закладів торгівлі, громадського харчування, офісів, установ і організацій – прибирання мають забезпечити їхні керівники та власники. Така норма передбачена в Правилах благоустрою міста, її виконання контролює Муніципальна варта.

 

За прогнозами Вінницького обласного центру з гідрометеорології, сьогодні у Вінниці прогнозується невеликий сніг та ожеледиця. Температура близько нуля. Пориви вітру 15-20 метрів за секунду. Завтра, 1 лютого, без істотних опадів, очікується зниження температури: вночі 4-9 градусів морозу, вдень від 3 градусів морозу до 2 градусів тепла.

 


Переглядів: 2702
Поширень: 0

Останні новини